1 de desembre de 2020 1/12/20

Giner exigeix a Ribó i Gómez frenar la "deterioració" de la imatge de les Falles i de la Junta Central Fallera apartant a Pere Fuset

  • El portaveu de Cs i l'edil Amparo Picó denuncien que “el Secretari General de JCF va signar documents sense haver pres encara possessió del seu càrrec”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat que l'alcalde, Joan Ribó, amb la complicitat de la portaveu socialista, Sandra Gómez, està contribuint “a la deterioració de la imatge de les Falles i de la Junta Central Fallera mantenint al regidor, Pere Fuset, com a responsable de Festes i president del màxim organisme faller”. “El tàndem Compromís-PSOE ha d'apartar a Fuset de les seues funcions immediatament”, ha sentenciat Giner.

“Ribó no pot mantindre's en els seus tretze amb Fuset quan se li va si s'ha de jutjar per una defunció i a més s'investigarà si va prevaricar”, ha criticat el portaveu taronja, qui ha recordat que el seu grup va sol·licitar dijous passat en la comisón de Cultura “apartar a Pere Fuset de les seues funcions com a regidor de festes i màxim representant de JCF”.

D'altra banda, el portaveu de Cs i la regidor, Amparo Picó, han denunciat que l'actual Secretari General de la JCF “va signar documents il·legalment a la fi de juliol de 2019, sense haver pres possessió del càrrec, mentre hi havia una persona que en aqueixos moments sí que exercia el càrrec”. “La deriva de la gestió de Fuset esguita també a la JCF”, ha criticat Giner.

Giner, ha manifestat que “Ribó i Gómez permeten que el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, porte una malíssima gestió de les nostres festes majors”. “El Secretari General va signar, al juliol de 2019, convocatòries i documents sense haver sigut nomenat, quan en aqueixos moments hi havia un secretari nomenat”, ha detallat.

Sobre aquest assumpte, la regidora Amparo Picó ha anunciat que el seu grup demanarà “la dimissió del Secretari General de la JCF per signar documents il·legalment, una setmana abans de prendre possessió del càrrec” i a més sol·licitaran explicacions en el consell rector. “L'actual Secretari General va prendre possessió l'1 d'agost, tal com figura en l'acta de la Junta de Govern del 26 de juliol, i va signar documents des del 23 de juliol, quan qui estava en el càrrec era Ramón Estellés. La JCF va tindre durant nou dies dos secretaris generals”, ha detallat Picó.

“Demanarem anul·lar la convocatòria extraordinària per a triar els jurats de les Falleres Majors, la de l'assemblea de setembre i la resolució de la Comissió de Recursos i Reglament, a més d'altres convocatòries, com els concursos de *play-*back, major i infantil, i la dels Balls Regionals”. Per a concloure, l'edil Picó ha recordat que “a aquesta lamentable gestió, se suma la problemàtica venda d'entrades per a la Gala Fallera”.

Pujar