19 de gener de 2020 19/1/20

Giner exigeix modificar l'ordenança de platges per a ampliar la temporada de bany

Giner exigeix modificar l'ordenança de platges per a ampliar la temporada de bany - (foto 1)
  • El portaveu de Cs anuncia que el seu grup demanarà que la temporada de bany s'amplie fins al pont d'octubre

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València Fernando Giner ha anunciat que el seu grup municipal exigirà en la pròxima comissió d'Ecologia Urbana modificar l'ordenança d'utilització de platges. L'actual ordenança marca que la temporada de bany és del 7 de juny al 7 de setembre, a més de la Setmana Santa, el pont de Sant Vicent i el pont del Nou d’Octubre i actualment s'ha ampliat al 15 de setembre l'atenció en platges.

Giner ha anunciat que el seu grup demanarà que la temporada de bany i les analítiques d'aigua s'amplien fins al pont d'octubre. “Que la temporada de bany acabe la setmana que ve és un fet que no s'ajusta a l'ús real que els ciutadans fan de les platges a causa de la climatologia de València”, ha explicat Giner. “València té un litoral envejable i platges de fàcil accés que han de poder-se utilitzar amb totes les garanties durant un període de l'any més ampli”, ha incidit.

El portaveu taronja ha explicat que ampliar la temporada de bany representa “ampliar també les anàlisis de les aigües, així com l'assistència sanitària, el salvament i els recursos per a persones amb discapacitat”.

Sobre les analítiques d'aigües, el portaveu de Cs ha censurat que “Ribó s'acull als mínims que marca el Reial decret per a no ampliar les anàlisis, sense considerar que la seua pròpia ordenança considera temporada de bany la Setmana Santa, el pont de Sant Vicent i el pont del *Nou d’Octubre. “Abans dels ponts el Consistori hauria de confirmar que les aigües ser troben en bon estat”, ha dit.

Per a concloure, Giner ha destacat: “És important que València vaja a màxims i vigile durant tot l'any la qualitat de l'aigua”, ha conclòs Giner.

ocultar
Giner exigeix modificar l'ordenança de platges per a ampliar la temporada de bany
Pujar