21 de setembre de 2020 21/9/20

Giner denuncia que Ribó oculta l'estat real de la platja a l'entorn de l'estació de bombament de la séquia de Vera

Giner denuncia que Ribó oculta l'estat real de la platja a l'entorn de l'estació de bombament de la séquia de Vera - (foto 1)
  • El grup municipal Cs posa en coneixement de l'alcalde analítiques que confirmen un episodi de contaminació de l'aigua per bacteris i exigeix ampliar els controls

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat que l'alcalde de València, Joan Ribó, oculta l'estat real de la platja a l'entorn de l'estació de bombament de la séquia de Vera.

Giner ha explicat que el seu grup municipal ha posat en coneixement de l'alcalde els resultats d'analítiques, encarregades per Cs el passat 13 d'agost, que confirmen la presència de bacteris en aigües pròximes a la séquia de Vera.

“Li hem demanat per escrit al senyor Ribo que amplie les anàlisis de les nostres aigües a la zona de l'estació de bombament de la séquia de Vera. Al nostre entendre, o s'està actuant amb negligència o s'està ocultant informació”, ha declarat el portaveu de Cs. “Ribó ha de prendre cartes en l'assumpte”, ha assenyalat.

Sobre aquest assumpte, Giner ha criticat que les analítiques oficials es realitzen en zones allunyades de punts conflictius com la citada séquia. A més, ha recordat que l'article 5 del Reial decret 1341/2007 obliga a 'vigilar els possibles punts d'abocament pròxims a la platja perquè no faciliten en cap moment la contaminació de les aigües de bany ni suposen riscos per als usuaris que es troben en ella'. “Instem a l'Alcalde de València i a la Consellera de Medi Ambient, Mireia Mollá, a complir amb la seua deure i actuar conforme marca la normativa”, ha exigit Giner.

"Els valencians inverteixen molts diners a pagar impostos i haurien de tindre la seguretat que es banyen en aigües salubres", ha conclòs el portaveu de Cs.

Pujar