elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner critica el "fracàs" del pla d'habitatge de Ribó i denúncia que 1.200 famílies estan en llista d'espera

Fernando Giner, Cs València
Fernando Giner, Cs València
  • El portaveu de Cs alerta que “Aumsa té les mateixes previsions per a 2022 que va tindre en 2021 i segueix sense iniciar-se cap obra” i exigeix “solucions d'emancipació per als joves”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València i conseller en Aumsa, Fernando Giner, ha denunciat que “els plans de l'alcalde Ribó per a construir habitatge públic i facilitar immobles a persones necessitades ha sigut un complet fracàs, tant des de Aumsa (Societat Anònima Municipal Actuacions Urbanes de València) amb 950 persones en llista d'espera, com que des de la delegació d'Habitatge, amb 236 demandants”. “En total hi ha quasi 1.200 famílies esperant. Els objectius del Pla Estratègic d'Habitatge s'han incomplit i segueixen sense informar del seu compliment”, ha afirmat Giner, amb motiu de la celebració del consell de Aumsa, reunió en la qual s'aprovaran els pressupostos i el Pla d'Actuació, que el portaveu de Cs ha qualificat de “còpia d'anys anteriors, ja que només canvia l'any de previsió d'inici d'obres, però no s'ha posat ni una pedra”.

En aquesta línia, Giner ha recordat “el compromís de l'equip de govern d'avaluar en el primer semestre el compliment del pla d'habitatge, la taula de seguiment del qual es va constituir al desembre de 2019 i segueix sense reunir-se. “Així se'ns ha contestat a preguntes formulades per Cs la delegada d'Habitatge”, ha afegit.

Sobre aquest assumpte, el portaveu de Cs ha explicat que “a l'ajuntament hi ha més de 1.000 famílies esperant habitatge. El llistat de demandants de *Aumsa s'ha multiplicat per cinc en dos anys. En 2020 la xifra era de 178 peticionaris i ara és de 950. En set mesos ha augmentat en 200 sol·licitants”.

Respecte al Pla d'Habitatge de *Aumsa 2018-2023, segueix sense iniciar-se cap obra dels 327 habitatges. “Amb tots els tràmits arribarem a 2023 sense acabar-se cap edifici. Un dels sectors més perjudicats són els joves, per als qui demanem ajuda quan es va aprovar el pla de Aumsa. “Els joves necessiten solucions per a l'emancipació”, ha dit.

“Aquest fracàs dels plans d'habitatge es deu a una falta d'eficàcia en la gestió de l'alcalde Ribó i el seu equip de govern. I un dels exemples és el que Aumsa va rebre a l'estiu llicència per a construir de dos edificis després de demanar-ho feia any i mig”, ha criticat el portaveu de Cs.

Per a concloure, Giner ha qualificat de “bona notícia” que Aumsa pose a la disposició del tercer sector 4 habitatges i 23 locals, “que mai han sigut arrendats”.

Pujar