elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner: “Compromís és una fàbrica de problemes i polèmiques mentre els valencians passen el seu moment més dur”

  • El portaveu de Cs exigeix a Ribó que “done explicacions després de dos dies callat” i critica que per a la “cavalcada estàtica amb autobusos” es van gastar 40.000 euros en contractes menors adjudicats a la mateixa empresa que farà l'exposició del Ninot en

“Compromís és una fàbrica de problemes i polèmiques mentre els valencians passen el seu moment més dur. Encara no hem escoltat a Ribó dir ni una sola paraula sobre la Cavalcada de Reyes”, ha declarat el portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, qui ha insistit que l'alcalde, Joan Ribó, ha de ser reprovat per organitzar una Cavalcada de Reis Mags obviant les restriccions sanitàries i el regidor Carlos Galiana ha de dimitir.

“Galiana es va saltar les normes perquè va dir la cavalcada ‘celebració’ i per això no va haver de demanar permís a la Conselleria de Sanitat per a poder celebrar-la”, ha criticat el portaveu de Cs qui ha explicat que per a dur a terme l'acte es van gastar 40.000 mil euros en contractes menors, dos d'ells autoritzats per la delegació de Cultura Festiva.

El portaveu taronja ha explicat que l'empresa beneficiària d'aquests contractes és la mateixa a la qual se li ha adjudicat l'organització de l'exposició del Ninot de 2021 i 2022 per 149.088,56 euros.

Giner ha insistit que segueix a l'espera que Ribó convoque la junta de portaveus per a donar comptes de diversos assumptes. “A Ribó se li acumulen els temes a tractar. El dilluns demanem explicacions sobre el reforç de les mesures de seguretat en els col·legis municipals i la situació de les persones sense llar en aquest temporal de fred. I ara l'escàndol de la cavalcada”, ha criticat.

Per a concloure, el portaveu de Cs ha qualificat de “immoral” que l'alcalde provoque concentracions de persones en plena pandèmia mentre els hostalers lluiten per la seua supervivència.

Pujar