22 de setembre de 2020 22/9/20

Giner: 'Aquests no són els pressupostos que mereixen els valencians'

Giner: 'Aquests no són els pressupostos que mereixen els valencians' - (foto 1)

  “Aquests no són els pressupostos que es mereixen els valencians, són un bàlsam per a calmar les guerrilles del tripartit", ha criticat el portaveu de Ciutadans en l'Ajuntament de València, Fernando Giner durant el debat d'aprovació provisional dels pressupostos municipals de 2019, als quals Ciutadans ha votat en contra. “Els vertaders pressupostos els anem a veure a l'abril, que és quan el tripartit es va a repartir el pastís per a fer les seues promeses electorals”, ha apuntat el portaveu de Cs.

  Fernando Giner ha censurat la ineficàcia de Ribó per a aconseguir, durant aquesta legislatura, els 38 milions d'euros per a l'Autoritat Metropolitana. “L'única cosa que sí ha arribat han sigut els 10 milions, aconseguits per Cs, per l'al·legació als Pressupostos Generals de l'Estat”, ha apuntat Giner.

  El portaveu de Ciutadans ha censurat que l'Ajuntament haja demanat 18 milions d'euros de préstec “gens més eixir del Pla d'Ajust” i ha censurat que la Policia Local de València “és dels serveis pitjor tractats pel tripartit”.

  “Ribó intenta enganyar als ciutadans. Els pressupostos augmenten en 37 milions, Ribó diu que 17 milions són per a personal i fonamentalment per a policies i bombers i açò és fals ja que els policies i bombers dels quals parla Ribó no es van a incorporar fins a 2020”, ha explicat. “És necessari dotar l'administració municipal de persones i mitjans per a donar bon servei al ciutadà”, ha afegit.

  El portaveu de Cs ha insistit en “la falta de compromís de Ribó amb les persones”. “Ribó no sap fer habitatge social, ha faltat al seu compromís de rescatar persones, és el gran fiasco de la legislatura perquè no han posat ni una sola rajola. Però tampoc sap Ribó netejar els carrers o podar els arbres?”, ha preguntat Giner. 

  “Els pressupostos no contemplen el més bàsic, hi ha barris que amb prou faenes tenen il·luminació, que no tenen poda, ni jardineria com San Isidro, Fuensanta o Vara de Quart”, ha considerat Giner, qui ha fet un repàs per les necessitats dels diferents barris de la ciutat de València, entre les quals destaquen la falta de manteniment de les instal·lacions esportives municipals o els problemes de falta de seguretat i drogues en els barris del Cabanyal i la Malvarosa.

  Per a concloure, Fernando Giner ha insistit en la necessitat de baixar impostos. “Seguim pensant que hi ha marge per a baixar els impostos, hem demanat baixar l'IBI, hem demanat baixar l'impost de tracció mecànica i demanarem en les al·legacions al pressupost que es bonifique al 95% la plusvàlua per herència, és l'impost més injust que existeix”, ha explicat.

  Pujar