29 de setembre de 2020 29/9/20

Giner: “Aquest estiu ficaré a València en el túnel de rentada”

Giner: “Aquest estiu ficaré a València en el túnel de rentada” - (foto 1)

  “Aquest estiu ficaré a València en el túnel de rentada per a acabar amb la brutícia que desllueix tots els nostres carrers i jardins”, ha declarat hui el portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, durant un desdejuni amb mitjans de comunicació, en el grup municipal de Cs a València.

  Sobre aquest assumpte, Giner ha detallat que el seu propòsit, “si al maig té responsabilitat de govern”, és fer durant juliol i agost, “un doble aigualeig de la ciutat, endreçar els jardins de proximitat, netejar els fanals i les pintades”. “Volem que a partir de setembre les famílies visquen la ciutat que mereixen”, ha afegit.

  Fernando Giner ha explicat que el seu projecte de ciutat que el componen quatre àrees: Economia, Desenvolupament i Autònoms; Mobilitat Sostenible i Qualitat de Vida; Família i Benestar Social; i Cultura i Tradició Valenciana.

  El portaveu de Cs ha destacat el compromís de grup “amb que valència siga una ciutat d'oportunitats per a tots” i ha posat l'accent en la baixada d'impostos. “On millor està els diners és en la butxaca dels ciutadans”, ha dit Giner, qui ha plantejat un 7% de baixada de l'IBI als comerços, baixada de l'impost als vehicles de tracció mecànica, acabar amb la plusvàlua per herència i bonificacions a les famílies nombroses i monoparentals.

  “La mobilitat ha de ser una àrea directament lligada a la qualitat de vida dels ciutadans i, per a això, ningú ha d'esperar més de 10 minuts l'autobús”, ha dit Giner. “Aspirar a una València sostenible significa apostar pel transport públic”, ha afegit.

  Sobre l'àrea de les famílies, el portaveu de Cs ha censurat que enguany es van quedar sense xec escolar més de 1.600 famílies valencianes: “El xec escolar ha de ser universal. Proposem 200 euros, mínim, durant onze mesos a l'any”. “Cuidarem especialment a la infància, als joves, als nostres majors i la generació sàndwitx, famílies que han de cuidar als seus fills i a més han de fer-se càrrec dels seus pares perquè són molt majors”, ha especificat.

  D'altra banda, el portaveu de Cs ha destacat la necessitat de fer realitat el repte que té València amb la transformació digital i la transició energètica.

  Per a concloure, Fernando Giner ha anunciat que “posarà en quarentena les fundacions municipals” perquè “la seua racionalització podria contribuir a un important estalvi per als ciutadans”.

  Pujar