elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner alerta que l'ordenança del soroll de València impedeix encendre la llavadora a la nit

Giner alerta que l'ordenança del soroll de València impedeix encendre la llavadora a la nit
  • El portaveu de Cs afirma que “Ribó i Sánchez han portat a les famílies valencianes a un atzucac, ja que la norma municipal es contradiu amb els trams horaris d'estalvi de llum”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha alertat que l'ordenança del soroll de València impedeix encendre les llavadores durant la nit pel soroll que generen. Sobre aquest assumpte, Giner ha criticat la contradicció que suposa l'ordenança del soroll de València prohibisca encendre llavadores i electrodomèstics que generen sorolls a partir de les 22 hores fins a les 8 del matí, “just en l'horari en què el govern ha decidit que s'ha de fer per a patir menys la pujada de la factura de la llum”. “És alarmant que l'alcalde no haja fet res sobre aquest tema ja que incomplir l'ordenança podria suposar una infracció lleu i la sanció va de 60 a 600 euros”, ha afegit.

“Ribó i Sánchez han portat a les famílies valencianes a un atzucac i una vegada més ens trobem amb un alcalde que arriba tard i no ofereix solucions als valencians”, ha criticat Giner, qui ha recordat que “en aquest moment de crisi, amb la nova tarifa imposada pel Govern i acceptada pels seus socis, molts valencians es poden veure obligats a incomplir la pròpia norma municipal i ens temem que fins i tot en la mateixa Oficina de l'Energia s'estiga recomanant incomplir-la”.

“Ribó ha de buscar una solució perquè els problemes de convivència o les infraccions de l'ordenança poden multiplicar-se” ha exigit el portaveu taronja.

D'altra banda, ha anunciat que el seu grup “exigirà en el ple solucions davant la pujada de les tarifes de la llum en les llars valencianes”. “La factura de les 330.000 llars valencians podria pujar una mitjana de 40 euros a l'any si Ribó no posa solucions. Ens juguem més de 13 milions d'euros de la butxaca dels valencians”, ha incidit. En concret, Giner ha detallat que demanarà explicacions a l'alcalde sobre com solucionarà el problema dels valencians que es troben ja amb el dilema de triar entre baixar la seua factura de la llum o complir l'Ordenança Municipal de Protecció contra la Contaminació Acústica i quines accions emprendrà perquè el Govern d'Espanya modifique la seua estratègia de tarifació de l'energia elèctrica per a les llars.

Per a concloure, el portaveu taronja ha alertat que a València hi ha més de 22.421 llars amb més de 4 persones convivint i més de 7.000 amb més de 3 fills “les famílies nombroses seran, una altra vegada, les més perjudicades ja que sumaran al complicat de vetlar per a fer la bugada o planxar, la pujada obligada en horaris de màxima tarifació per l'ús de les tecnologies per a l'estudi dels seus fills”.

Pujar