21 de setembre de 2020 21/9/20

Giner acusa Ribó de deixar d'invertir dos de cada tres euros que promet

Giner acusa Ribó de deixar d'invertir dos de cada tres euros que promet - (foto 1)

  El portaveu de Ciutadans en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat hui que l'alcalde de València, Joan Ribó, ha deixat d'invertir dos de cada tres euros promesos en el capítol d'inversions. Segons les dades d'execució pressupostària del consistori a 30 de novembre de 2017, els crèdits definitius en el capitule VI d'Inversió ascendien a 148.103.877,13 euros dels quals només estaven en fase d'obligacions reconegudes (inversions executades, per tant) 59.001.664,46 euros. "Només el 39,83% de les inversions de 2017 s'han executat 30 de novembre, la qual cosa demostra la incapacitat de Ribó per a gestionar l'Ajuntament de València", ha dit Fernando Giner.

  "Els resultats de Ribó són, a més, pitjors que els de l'any passat. En 2016, a penes va aconseguir en 11 mesos executar la mitat de les inversions que havien anunciat i promés als veïns de València i enguany ha empitjorat encara més els seus registres reduint el grau d'execució de les seues inversions un 24,83%", hi ha assenyalat Giner.

  Respecte a les inversions en fase d'autoritzat, és a dir, que s'ha obert l'expendent per a poder iniciar els tràmits de la inversió, Giner hi ha assenyalat: "També va pitjor l'any passat, en concret un 12% pitjor ja que fins al 30 de novembre, Ribó només ha aconseguit que s'òbriga expedient en dos de cada tres euros, exactament, en el 65,15% del capítol 6 d'Inversions".

  Per a concloure, el portaveu de Cs ha dit: "Ens temem que tornen les inversions marmota, que tot el que no es fa enguany torne a ser anunciat, pressupostat, incomplit i tornat a anunciar".

   

  Pujar