elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner aconsegueix que l'Ajuntament de València exigisca dos milions d'euros a la Diputació per a millorar les condicions de les pedanies

Giner aconsegueix que l'Ajuntament de València exigisca dos milions d'euros a la Diputació per a millorar les condicions de les pedanies
  • Cs força aqueixa inversió als pobles i demanarà al ple reforçar amb ambulàncies les pedanies del sud

La Diputació de València ha aprovat la petició presentada pel grup municipal Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València per a invertir dos milions d'euros entre els municipis del sud per a l'any 2021. Tal com assenyalava el portaveu del grup taronja en el consistori, Fernando Giner, “res s'estava fent als pobles del sud, excepte l'anunci de la redacció del pla especial de Castellar sense cap concreció”.

El grup municipal de Cs porta anys insistint a través de mocions i preguntes a l'Ajuntament de València més inversions a les pedanies del sud. En l'últim ple celebrat, Ciutadans va presentar un decàleg de reivindicacions en les quals van participar tres associacions valencianes de Pinedo, la Devesa-Saler i El Palmar per a denunciar les mancances que pateixen aquestes poblacions.

Entre les reivindicacions més urgents està la implantació de reforç del servei d'ambulàncies als pobles del sud, més tenint en compte la situació sanitària actual. A través d'aquesta petició, Cs també ha sol·licitat millores en el consultori del Perellonet, així com inversió en el municipi de la Devesa-Saler i El Palmar per a la regeneració de les platges.

Respecte a les inversions destinades a l'esport en el municipi de Castellar, Giner ha lamentat que “no s'haja fet res des de la Fundació Esportiva Municipal que va tancar l'any passat amb un superàvit molt elevat”. El líder de la formació liberal considera “necessària” aquesta inversió, però qüestiona que s'hagen realitzat a través de l'Ajuntament, quan existeix un organisme encarregat específicament per a aquests assumptes que, a més, va superar l'any passat els guanys estimats.

D'altra banda, en el cas de les pedanies del nord, i més concretament la de Massarrojos, Cs exigeix conéixer la causa de la diferència econòmica que es presenta entre el pressupost dotat i l'assignació final a la localitat. Aquesta xifra ascendeix a 35.601,99 euros, dels quals es desconeix el seu ús final.

Pujar