elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Geperudetes, el dolç homenatge a la Verge dels Desemparats

Els Geperudetes, el dolç homenatge a la Verge dels Desemparats
  • Es tracta d'una coca de carabassa, ametla, textura de bescuit i un sabor molt subtil i tendre

  • El Gremi de Forners i Pastissers de València, amb el patrocini de l'Ajuntament de València, llança la Campanya de Geperudetes per a homenatjar la Verge dels Desemparats

  • El Gremi aferma així els Geperudetes com a dolç típic, artesà i valencià per a aquesta celebració

Aquest dimecres, 27 d'abril, ha donat principi la Campanya de GEPERUDETES, un dolç artesà de carabassa i ametla, per a homenatjar la Verge dels Desemparats que se celebra el segon diumenge de maig.

Aquesta campanya, que estarà activa fins al diumenge 8 de maig, té com a objectiu afermar com a tradició el consum d'aquest dolç durant aquesta celebració tan arrelada. Una iniciativa que pretén dinamitzar el sector i incentivar el consum del producte artesà dels obradors valencians, consolidant “els Geperudetes” com un dolç típic valencià unit als actes d'homenatge a la Verge dels Desemparats.

Es tracta d'un dolç molt ric i senzill d'elaborar, que uneix dos conceptes típicament valencians i molt arrelats en la nostra cultura.

D'una banda, la devoció a la Verge dels Desemparats, la Geperudeta, patrona de València que, any rere any, congrega a milers de valencians de totes les localitats de la província en la capital per a rendir el seu sentit homenatge a la Verge.

D'altra banda, uns ingredients com la carabassa i l'ametla, presents en moltes fleques i pastisseries de València i amb els quals es preparen molts dolços tradicionals valencians, com els bunyols, els bescuits, les coques, els massapans o l'arnadí.

Els Geperudetes de carabassa són coques redones, cobertes de sucre glass que reprodueixen en el centre la silueta de la Verge dels Desemparats. Amb la textura del bescuit i un sabor subtil i molt tendre, els Geperudetes es prepararan en diferents grandàries perquè els valencians puguen gaudir-los ells sols, en família o amb amics.

Encara que tot va començar en uns pocs forns fa uns anys, a poc a poc cada vegada són més les fleques i pastisseries que omplin els seus aparadors amb aquest dolç que veurem també en les publicacions que el Gremi ha planificat en xarxes socials i en la cartelleria dissenyada per a la campanya.

Tant el Gremi de Panderos i Pastissers com tots els seus agremiados, volem rendir així un sentit i dolç homenatge a la Verge dels Desemparats. A més, és una manera de sumar-nos a aquest dia inoblidable per a molts valencians a través del nostre treball, el nostre esforç i la nostra contribució al manteniment de les tradicions i la cultura valencianes.

El Gremi de Forners i Pastissers de València vol que els Geperudetes es convertisquen en el sabor que acompanye el fervor que envolta a cadascun dels actes en honor a la Verge, com la Danzà, la missa descoberta, la missa d'Infants, el Trasllat o la Processó. Uns dolços típics valencians que, al mateix temps, visibilitzen la gran faena artesanal i tradicional dels nostres mestres forners i pastissers.

MÉS FOTOS
Els Geperudetes, el dolç homenatge a la Verge dels Desemparats - (foto 2)
Els Geperudetes, el dolç homenatge a la Verge dels Desemparats - (foto 3)
Pujar