24 de setembre de 2020 24/9/20

La Generalitat obri a la ciutadania la nova oficina PROP de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre

La Generalitat obri a la ciutadania la nova oficina PROP de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre - (foto 1)
  • Pérez Garijo destaca la importància de continuar reforçant els serveis d'atenció a la ciutadania "perquè l'Administració ha de ser pròxima i accessible"

  • Se centralitzen els registres que fins ara es trobaven distribuïts en les diferents conselleries

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha obert a la ciutadania l'oficina PROP.

9 d'Octubre, situada a la Ciutat Administrativa de València, que substitueix a l'actual oficina PROP CA9O.

El nou punt, situat en la planta baixa de l'edifici A, ofereix serveis d'atenció a la ciutadania i registre presencial. L'objectiu és la centralització dels registres que fins ara es trobaven distribuïts en les diferents conselleries de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre.

Compta amb 23 llocs d'atenció directa, dels quals 15 estan ocupats per funcionaris i funcionàries des de la seua obertura, quedant els restants lliures perquè les diferents conselleries puguen reforçar l'atenció directa en campanyes d'afluència massiva de ciutadans.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat la importància de continuar reforçant els serveis d'atenció a la ciutadania "perquè l'administració ha de ser pròxima i accessible".

Per a Pérez Garijo, "els punts d'atenció PROP contribueixen a la centralització dels tràmits que la ciutadania realitza amb l'administració, evitant desplaçaments innecessaris per a fer gestions o per a rebre informació".

Com a novetat, per a garantir el principi d'equitat i mitjançant la petició de cita prèvia, l'oficina PROP 9 d'Octubre ofereix la possibilitat d'utilitzar llocs d'autoadministració amb l'assistència de personal qualificat del PROP, punts telemàtics que passaran d'un a quatre al llarg de 2020.

El nou model d'oficina pretén unificar la funció de registre presencial de manera que tots els funcionaris puguen realitzar-la, independentment de la temàtica de la documentació presentada i sense importar la conselleria a la qual va destinada. No obstant això, ofereix sis llocs exclusius de registre per a documentació dirigida a altres administracions públiques.

L'oficina PROP 9 d'Octubre és el model que la Generalitat té previst implantar en matèria de registre i que haurà d'estar en funcionament a l'octubre del pròxim any, amb la plena entrada en vigor de la Llei 39/2015.

Xarxa d'oficines PROP

El conjunt d'oficines PROP constitueix una xarxa d'atenció presencial de la Generalitat distribuïda geogràficament per tota la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d'acostar els serveis a la ciutadania.

Les oficines PROP són de dos tipus: pròpies, en les quals es presten solament serveis de la Generalitat i registre a altres administracions; i mixtes, conveniades amb ajuntaments, en les quals a més es presten serveis administratius de les entitats locals i que són un clar exemple del principi de col·laboració interadministrativa.

Actualment, en la Comunitat hi ha 26 oficines obertes i en funcionament, 8 pròpies i 18 mixtes.

Pujar