20 d’octubre de 2020 20/10/20

Galiana: “Les falles s'han de cremar, com i quan és el que valorarem”

Galiana: “Les falles s'han de cremar, com i quan és el que valorarem”
Galiana: “Les falles s'han de cremar, com i quan és el que valorarem”
  • El president de Junta Central Fallera valora positivament la proposta de Puig d'allotjar els monuments en Fira València temporalment

“Valorarem totes les opcions” assegurava aquest matí el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, durant la roda de premsa convocada davant la suspensió de les Falles 2020. Ho feia acompanyat de l'alcalde, Joan Ribó, i de la vicealcaldessa, Sandra Gómez, els qui han reiterat el seu compromís amb les autoritats sanitàries.

Els dubtes des que s'anunciarà en la nit del dilluns la suspensió de les festes són moltes, però el temps que ha passat des de llavors és insuficient encara per a donar resposta a cadascuna de les preguntes. Malgrat això, hi ha alguna cosa que Galiana té clar: “Les falles s'han de cremar, com i quan és el que valorarem”.

Aspectes com a alternatives a l'ofrena floral a la Verge dels Desemparats, què fer amb els ninots allotjats en l'encara oberta Exposició del Ninot seran qüestions que hauran de debatre's durant el ple extraordinari que se celebrarà en Junta Central Fallera, encara que recorden que des del Ministeri de Sanitat i la Conselleria serà des d'on “ens indiquen que podem fer i que no”.

A més, el president de JCF ha anunciat que en aquests moments ja s'està treballant a fixar una nova data per a les Falles tenint sempre en ment “que cal cremar” perquè és el cicle natural dels monuments fallers. “Deixem clar que no es podien suspendre per a 2021” ha insistit Galiana.

Nit llarga i trista

Durant la seua intervenció, Carlos Galiana – qui recordem s'estrene al capdavant de les festes de la ciutat de València fa a penes unes setmanes – ha volgut dirigir-se de manera directa a tots els fallers als qui agraeix la compressió en aquests moments i amb els quals ja s'ha reunit malgrat haver viscut “una nit llarga, dura i trista”.

“Els fallers ens movem pels sentiments, que és el que ens fa treballar durant tota l'any” i amb aqueixos sentiments, Galiana, apel·la a “recompondre” les ferides fent costat als artistes fallers: “Compte amb tothom faller per a cremar i renàixer”.

Pujar