1 de desembre de 2020 1/12/20

La Fundació Esportiva habilita 214 places per a acollir a persones sense sostre

La Fundació Esportiva habilita 214 places per a acollir a persones sense sostre - (foto 1)

  La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, i la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, han visitat este matí les instal·lacions de La Petxina II, que s'uneix dels espais que la Fundació Esportiva Municipal ha habilitat per a acollir les persones sense sostre que estarà en marxa a partir de dilluns pròxim. El treball de condicionament d'estos espais s'està duent a terme per l'Exèrcit de Terra i la Policia Local de València, a través del CECOPAL. 

  D'esta manera, s'habilitaran 80 places en el Poliesportiu del Cabanyal i altres 50 en la pista de bàsquet de la Petxina, que se sumen a les 84 de la residència que ja està en funcionament. “En total, la Fundació Esportiva Municipal posa a la disposició de les persones sense sostre 214 places”, ha ressaltat Pilar Bernabé.

  Bernabé ha explicat que, per a poder mantindre estos espais en funcionament, la Fundació Esportiva ha mobilitzat a més de 40 treballadors setmanals perquè puguen atendre les persones sense sostre que s'allotgen en els poliesportius que s'han habilitat.

  A més, ha indicat que s'ha ampliat el contracte se seguretat en 100.000 euros per a garantir la seguretat de les persones usuàries, dels i les treballadores i de les instal·lacions. L'edil ha destacat que els valors del deporte estan “impregnant la convivència en les instal·lacions” ja que, segons ha explicat, “les 84 persones que estan allotjades en la residència estan practicant diverses activitats i en estos moments l’esport uneix les seues principals ocupacions”. 

  A este respecte, ha indicat que s'han organitzat “diferents competicions, amb els seus corresponents lliuraments de trofeus”. Bernabé ha visitat junt amb Sandra Gómez les instal·lacions de la Pextina II que, ha assegurat, “compten amb tota la infraestructura necessària perquè dilluns puga albergar ja les primeres persones”.

  Així mateix, ha volgut “agrair” a la Federació de Natació de la Comunitat Valenciana, com a entitat responsable de gestionar este nou espai que s'ha habilitat, “el seu esforç”. Així, ha ressaltat que el personal de la federació està col·laborant amb l'Ajuntament per a atendre les necessitats de les persones sense sostre. Igualment, ha traslladat este reconeixement a l'empresa gestora del Complex la Petxina que també té al seu personal treballant a ple rendiment”.

  Finalment, la regidora d'Esports i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal ha volgut ressaltar “els valors de l’esport estiguen ajudant les persones sense sostre a fer front a estos moments de crisi”.

  Pujar