elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fundació Per Amor a l'Art posa en marxa al seu Centre Jove una escola d'estiu per a menors vulnerables

La Fundació Per Amor a l'Art posa en marxa al seu Centre Jove una escola d'estiu per a menors vulnerables
    MÉS FOTOS
    La Fundació Per Amor a l'Art posa en marxa al seu Centre Jove una escola d'estiu per a menors vulnerables - (foto 2)
    La Fundació Per Amor a l'Art posa en marxa al seu Centre Jove una escola d'estiu per a menors vulnerables - (foto 3)
    La Fundació Per Amor a l'Art posa en marxa al seu Centre Jove una escola d'estiu per a menors vulnerables - (foto 4)
    La Fundació Per Amor a l'Art posa en marxa al seu Centre Jove una escola d'estiu per a menors vulnerables - (foto 5)

    Després de dos anys d'experiència positiva desenvolupant activitats extraescolars per a menors vulnerables en diversos centres educatius de València, la Fundació Per Amor a l'Art fa un pas més i posa en marxa en el seu Centre Jove una escola d'estiu per a estos alumnes. "El nostre principal objectiu és poder donar continuïtat al treball que s'ha estat portant a terme amb estos menors, també a l'estiu. És el moment en què estan menys atesos, i per tant quan més necessari es fa el nostre treball. És per això que anem a ampliar la nostra oferta de tallers de desenvolupament personal i cultural i ho farem a manera d'experiència pilot en el nostre Centre Jove, preparant així el que serà la nostra activitat a l'inici del nou curs. I sempre amb l'objectiu de que la igualtat d'oportunitats sigua més real, ací al barri de Marxalenes", afirma Susana Lloret, directora general de la Fundació Per Amor a l'Art.

    El Centre Jove d'FPAA és un edifici de nova construcció situat en el conjunt Bombas Gens que funcionarà a ple rendiment el proper mes de setembre, quan albergue la major part de les activitats de l'Àrea Social de la Fundació. Mentrestant, esta primera iniciativa acollirà durant el mes de juliol a 20 menors d'entre 12 i 16 anys als quals se'ls impartirà una sèrie de tallers de reforç de les seues capacitats.

    "Volem crear un ambient propici en el qual els menors tinguen ocasió de compartir i construir models d'oci saludables, generar records positius, confiar en la seua capacitat de superació i vore augmentades les seues relacions socials i les seues habilitats artístiques. En FPAA creiem en el desenvolupament personal com a eina bàsica per aconseguir una igualtat d'oportunitats real, i anem a apostar per això", explica Sole Martínez, responsable de l'Àrea Social de FPAA.

    El programa es divideix en tres blocs: art, música i activitat física, i inclou tallers lúdic-educatius com dansa urbana, creació d'instruments reciclats, cuina saludable, o customització de roba i complements diversos. I a això se li sumaran espais d'oci en què s'orientarà als menors a emprar el temps lliure d'una manera constructiva. També s'ha programat un dels tallers extraescolars amb més acceptació: el d'art terapèutic "Divertart". Així valora l'experiència la seua monitora i assessora de l'Àrea Social de FPAA, Deepti Patel: "L'art és una eina estupenda per a treballar l'autoestima i les emocions. Moltes vegades els menuts aconsegueixen expressar a través de les seues creacions el que no són capaços de dir amb paraules. Estem molt contents amb els resultats obtinguts en este taller i per això anem a repetir-lo".

    I tot això acompanyat d'un treball amb les famílies, de les quals es pretén obtenir la màxima implicació perquè els hàbits i valors adquirits a l'escola d'estiu puguen consolidar-se en les seues llars.

     

    LA FUNDACIÓ PER AMOR A L'ART

    La impulsora d'esta iniciativa és la Fundació Per Amor a l'Art. Una entitat dedicada a l'art (busca desenvolupar la sensibilitat artística en la societat posant la col·lecció "Per Amor a l'Art" al seu abast), la investigació (estudia i divulga aspectes relacionats amb la malaltia de Wilson i altres malalties rares) i la ajuda social (atén els més necessitats, principalment menors en situació de vulnerabilitat). La Fundació desenvolupa en Bombas Gens la seua triple activitat.

    Pujar