elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Fuga d'empreses de València a Màlaga o Granada "pel retard de més d'un any" al tema de llicències d'activitat

Fuga d'empreses de València a Màlaga o Granada "pel retard de més d'un any" al tema de llicències d'activitat
  • COGITI València assegura que el que abans s'aconseguia entre 15 dies i mes i mig, ara en canvi, es retarda més d'un any

MÉS FOTOS
Fuga d'empreses de València a Màlaga o Granada "pel retard de més d'un any" al tema de llicències d'activitat - (foto 2)

En aquests moments, l'embut administratiu a la regidoria d'Espais Públics de l'Ajuntament de València està provocant que centenars d'empreses que es volen implantar i iniciar l'activitat a València, paralitzin les inversions o les demorin. És la denúncia que llancen des del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Industrials de València (COGITI València), que explica el caos que hi ha en aquests moments i que fa que el consistori estiga contestant passat el temps del silenci administratiu i fins i tot amb les obres ja acabades.

Cal destacar ací que el Certificat de Compatibilitat Urbanística (CCU) és un document que se sol·licita al consistori per iniciar qualsevol tipus d'activitat a la Comunitat Valenciana segons la llei 6/2014 de Prevenció, Qualitat i Control ambiental d'Activitats. COGITI València explica que quan sol·liciteu el CCU passats 30 dies podeu presentar el projecte d'activitat i obres juntament amb la declaració responsable (segons l'instrument ambiental d'aplicació).

Doncs bé, asseguren que el problema és que el consistori pot contestar passat el termini del silenci administratiu i fins i tot un cop acabades les obres i fer-nos un requeriment, respecte a aquesta compatibilitat urbanística, que ja no es puga solucionar o que faça inviable el projecte. És per això que els inversors han d'esperar a obtenir el CCU, "però quan el termini de la seua obtenció es dilata en el temps, com està passant actualment, aquests decideixen no dur a terme la inversió per la inseguretat jurídica que comporta".

Segons han pogut constatar mitjançant converses amb diferents col·legiats “l'ajuntament trigava a atorgar el CCU entre 15 dies i un mes i mig. Ara, en canvi per fer grans projectes com un coworking, hotels, fàbriques o discoteques, per posar un exemple, triguen 1 any o més. A més, passat aquest temps, quan l'administració contesta, s'iniciarà el tràmit de la llicència urbanística que en cas de no ser per declaració responsable, suposa una demora addicional a l'inversor d'un any perquè se'l concedixca”.

Per això, el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Industrials de València denuncia que “aquests retards són inadmissibles ja que està provocant que molts inversors i promotors s'estiguin portant els seus projectes a altres ciutats”, com ara Màlaga o Granada. "Hem normalitzat els retards dels ajuntaments, però no de 2 anys, comptant l´obtenció del CCU i després la llicència d´obra i així és impossible que es decidixquen a invertir a València".

"El Col·legi ha estès la mà a l'Ajuntament de València en diverses ocasions per ajudar a resoldre expedients administratius ja que, en ser una corporació de dret públic, tenim la capacitat legal de poder col·laborar amb el consistori per resoldre expedients, com, per exemple, compatibilitats urbanístiques de llicència d'activitat, i això agilitzaria el treball acumulat dels funcionaris municipals". COGITI València, continua estenent la mà a les administracions com a institució i posant al seu servei la professionalitat i l'experiència dels col·legiats.

Pujar