29 de setembre de 2020 29/9/20

Una fotografia de natura de Roberto García-Roa, premiada per la revista BMC Ecology

Una fotografia de natura de Roberto García-Roa, premiada per la revista BMC Ecology - (foto 1)

  Roberto García-Roa, investigador d'Etologia a l'Institut Cavanilles de la Universitat de València, ha sigut guardonat en el concurs de fotografia de la revista BMC Ecology amb l'overall second runner-up per la seua fotografia Connections. L'obra mostra tres organismes interaccionant entre si: una aranya cranc depredant una abella i un dípter oportunista aprofitant la situació i alimentant-se de l'abella.

  Roberto García-Roa és actualment investigador postdoctoral al Departament d'Etologia de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBIBE) de la Universitat de València.

  El científic explica que, en paral·lel a la investigació, les jornades de camp ofereixen la oportunitat de fer fotografies de l'entorn natural. En particular, aquesta fotografia reflecteix la connexió entre organismes. El seu títol Connections pretén destacar aquest fet. "La fotografia mostra la dependència d'uns organismes sobre els altres, i en aquesta línia com és important la conservació dels ecosistemes de manera global", explica García-Roa.

  El científic i fotògraf ha guanyat diferents premis de fotografia científica coneguts arreu del món, com ara el primer premi de fotografia de la British Ecological Society el 2015 i el premi de la categoria Ecosistemes i Comunitats el 2016 d'aquesta mateixa societat. També una de les seues fotografies va ser preseleccionada en la categoria Ecologia i Ciència Mediambiental de la Royal Society el 2016, i ha guanyat el concurs mensual d'abril de la BBC Wildlife Magazine sobre cries a la natura.

  El seu projecte a la Universitat de València se centra a estudiar, utilitzant com a model la mosca de la fruita Drosophila melanogaster, el conflicte sexual (la divergència dels interessos evolutius entre mascles i femelles), l'envelliment i els mecanismes inherents a aquests esdeveniments. Roberto García-Roa també tracta de respondre a escala global diferents preguntes de tipus macroecològic i macroevolutiu utilitzant altres grups d'ectotermes, com per exemple els rèptils i els amfibis.

  Universitat de València

  Universitat de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar