21 de setembre de 2020 21/9/20

Fòrum de Debats de la Universitat celebra a La Nau les VIII Jornades de Memòria Democràtica

Fòrum de Debats de la Universitat celebra a La Nau les VIII Jornades de Memòria Democràtica - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Fòrum de Debats de la Universitat celebra a La Nau les VIII Jornades de Memòria Democràtica - (foto 2)

  Fòrum de Debats de la Universitat de València celebrarà a partir del dijous 25 de maig, les VIII Jornades de Memòria Democràtica. Durant quatre dies, 25, 29, 30 i 31 de maig, el Centre Cultural La Nau acollirà conferències, presentacions i un homenatge a Miguel Hernández en unes sessions que cada any acosten des de la Universitat a la societat les iniciatives relacionades amb la història i la memòria democràtica. Tots els actes són a les 19 hores i l'entrada és lliure.

  La programació d'enguany començarà amb la conferència 'El treball esclau i el Canal de los Presos', d'Ángel del Río, professor de la Universitat Pablo Olavide (Sevilla). El docent estarà presentat pel professor de la Universitat de València, Marc Baldó, director de l'Aula d'Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València, entitat amb la qual es coorganitza l'acte.

  El dilluns, dia 29, tindrà lloc la presentació del documental sobre els bebés robats durant els anys 80 a Espanya, 'Torneu-me el fill', de Montserrat Armengou i Ricard Belis. La presentació de l'acte serà a càrrec de la professora de la Universitat de València, Luz Souto.

  L'endemà, el dia 30 de maig, es presentarà el llibre 'Camino Oscoz y otras historias del 36' (Ed. Cenlit), de Joseba Eceolaza, amb pròleg de Manuela Carmena. L'acte comptarà amb la presència de l'autor i el de l'escriptor Alfons Cervera, coordinador del Fòrum de Debats de la Universitat de València.

  El dimecres dia 31 de maig tindrà com a protagonista Miguel Hernández en complir-se 50 anys de l'homenatge que la Universitat de València va dedicar-li al poeta en complir-se 25 anys de la seua mort. Aquell cartell de 1967 va estar creat pels artistes de l'Equip Crònica. L'acte està presentat per Alfons Cervera i comptarà amb les intervencions de l'advocat Vicent Àlvarez, el catedràtic, assagista i crític d'art Romà de la Calle i el professor de la Universitat de València, Javier Lluch-Prats.

  Universitat de València

  Universitat de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar