28 de setembre de 2020 28/9/20

Fòrum de Debats organitza una conferència amb motiu del 30 aniversari de l’aparició del primer Manifest ecosocialista

Fòrum de Debats organitza una conferència amb motiu del 30 aniversari de l’aparició del primer Manifest ecosocialista - (foto 1)

  Es compleixen 30 anys de l’aparició del primer Manifest ecosocialista, que va suposar l’inici de la reflexió teòrica sobre el vessant polític de l’ecologisme. Fòrum de Debats inicia les seues activitats d’aquest curs, demà dijous, dia 19 de setembre, amb una taula redona a les 19 hores en què s’abordarà la importància d’aquest text en un moment com l’actual, on la crisi ecològica i de governança adquireixen cada vegada major protagonisme.

  En l’acte, hi intervindrà Frieder Otto Wolf, un dels seus autors, qui en la seua conferència abordarà la visió del treball humà en el marc de les relacions entre marxisme i ecologisme i analitzarà el projecte ecosocialista en l’actualitat.  

  Wolf és doctor en Filosofia i professor emèrit de Filosofia a la Universitat Lliure de Berlín, va ser professor al Departament de Filosofia de la Universitat de Coïmbra, a Portugal, i va tenir un paper molt actiu en Die Grünen (els Verds alemanys) des del 1982, va ser eurodiputat per aquesta formació (1994-1999) i ha desenvolupat un intens treball teòric marxista. Així mateix, ha sigut coeditor de les revistes: Historical Materialism (Londres), Écologie et politique i Cosmopolitiques (París) i Das Argument (Hamburg).

  L’acte serà presentat pels professors Miguel Ángel García Calavia, director del Departament de Sociologia  i Antropologia Social de la Universitat de València, i José Albelda, director del diploma en Sostenibilitat Ètica Ecològica i Educació Ambiental de la Universitat Politècnica de València.

  Universitat de València

  Universitat de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar