elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fira de Llibre de València torna aquesta setmana amb més de 50 expositors

La Fira de Llibre de València torna aquesta setmana amb més de 50 expositors
  • Se celebrarà de l'14 a el 24 d'octubre de 2021 a els Jardins de Vivers

Aquest dijous torna un dels esdeveniments literaris més assenyalats per a la ciutat de València. La Fira de Llibre de València torna als Jardins de Vivers de manera presencial. En la seua 56 edició comptarà amb més de 50 expositors i destacades firmes nacionals.

Mercé Viana i Julia Navarro seran les encarregades d'inaugurar aquesta nova edició. Les dues escriptores es converteixen així en les madrines d'un esdeveniment que s'estendrà fins al 24 d'octubre, i que en 2021 recupera el contacte directe amb el públic i la visita d'importants figures de la literatura valenciana i nacional.

Algunes de les presències confirmades són les de Maria Oruña, Javier Sierra, Manuel Vilas, Nativel Preciado, Inma Chacón, Antonio Muñoz Molina o Blue Jeans, entre d'altres.

A més, els autors i autores de la Comunitat tornaran a ser protagonistes en el retorn de la Fira de l'Llibre a el format presencial.

Sens dubte, un dels escriptors més esperats serà Santiago Posteguillo, que presentarà la seua última novel·la, I Júlia va reptar els déus, l'esperada continuació de Jo, Julia, l'obra per la qual va ser reconegut amb el premi Planeta el 2018. Al costat de ell, passaran per la Fira narradors i narradores tan importants del nostre territori com María García Lliberós (més enllà de la tristesa), Màxim Huerta (Amb l'amor n'hi havia prou), Bàrbara Blasco (Diuen els símptomes), Carlos Marzal (mai vam ser més feliços ), Lourdes Toledo (La inquietud. Dietari 2018-2019), Francesc Viadel (L'estiu dels brivalls), Irene Robles (TransXYQ), Vicente Molina Foix (Les germanes gourmet), Susana Gisbert (Els Cabells Molt Rulls) o Fani Grande (Empar i el xungovirus). Tot això sense oblidar el club de lectura al voltant de la gran revelació de la literatura en valencià d'enguany, Noruega, que comptarà amb la participació del seu autor, Rafa Lahuerta.

Especialment significativa serà la data de divendres 22 d'octubre, en la qual la Fira tindrà una presència majoritària d'escriptors i escriptores valencians. Óscar Martínez (Llindars), Rosa María Rodríguez Magda (El sexe en disputa), Xavier Aliaga (Ja estem morts, amor), Antoni Martí Monterde (Figura d'assaig), Valentín Villaverde (La mirada neandertal) o Àlvar Martínez (L ' oxigen. Història íntima d'una molècula Corrent), entre d'altres, parlaran sobre les seves obres al llarg de la jornada.

Pujar