elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fira del Llibre ret homenatge i premia a l'escriptor Antonio Muñoz Molina

La Fira del Llibre ret homenatge i premia a l'escriptor Antonio Muñoz Molina
La Fira del Llibre ret homenatge i premia a l'escriptor Antonio Muñoz Molina
  • El que fora guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de les Lletres en 2013, presenta també la seua última novel·la Volver a dónde.

MÉS FOTOS
La Fira del Llibre ret homenatge i premia a l'escriptor Antonio Muñoz Molina - (foto 2)

L'autor d’Úbeda Antonio Muñoz Molina ha visitat hui la 56a Fira del Llibre de València, que li ha homenatjat i premiat per la seua trajectòria literària. El Premi Príncep d'Astúries de les Lletres de 2013 també ha presentat el seu últim treball, Volver a dónde (2021), davant l'atenció de desenes d'assistents.

En l'acte, Muñoz Molina ha estat acompanyat del periodista de Levante-EMV, Joan Carles Martí; Jorge Cabezas, membre de la junta directiva del Gremi de Llibrers, i Manolo Gil, membre de l’organització de la Fira. Cabezas, en entregar-li el Premi de la 56a Fira del Llibre, ha expressat: “Per a nosaltres és un honor rebre la seua visita, i hem decidit per unanimitat donar-li aquest premi”. Muñoz Molina ha afegit que “es creu que la literatura és un treball molt solitari, però el llibre necessita un suport per part d'editors, llibreters, lectors… Els que estimem els llibres hem de tindre un compromís amb ells”. Aquest reconeixement és “un sentiment de pertinença a una comunitat”, matisava.

Posteriorment, l'escriptor ha presentat la seua última novel·la Volver a dónde, que és una lúcida mirada sobre l'Espanya actual a través de la memòria íntima d'una família al llarg de l'últim segle. Una obra que reflexiona sobre el pas del temps, sobre com construïm els nostres records i com aquests ens mantenen en peu en moments en què la realitat queda en suspens; un testimoniatge imprescindible per a entendre un temps extraordinari i la responsabilitat que adquirim amb les noves generacions. Joan Carles Martí, dirigint-se a l'escriptor homenatjat, ha destacat: “Volver a dónde és un diari, és una literatura d'idees”. Finalment, l'autor ha signat el llibre als assistents.

Antonio Muñoz Molina va nàixer a Úbeda (Jaén) en 1956. Ha reunit els seus articles en volums com El Robinson urbano (1984) o La vida por delante (2002). La seua obra narrativa comprén Beatus Ille (1986), El invierno en Lisboa (1987), Beltenebros (1989), El jinete polaco (1991), Los misterios de Madrid (1992), El dueño del secreto (1994), Ardor guerrero (1995), Plenilunio (1997), Carlota Fainberg (2000), En ausencia de Blanca (2001), Ventanas de Manhattan (2004), El viento de la Luna (2006), Sefarad (2001), La noche de los tiempos (2009), Como la sombra que se va (2014), Un andar solitario entre la gente (2018), Tus pasos en la escalera (2019), El miedo de los niños (2020), Volver a dónde (2021), el volum de relats Nada del otro mundo (2011) i l'assaig Todo lo que era sólido (2013). Ha rebut, entre altres, el Premi Príncep d'Astúries de les Lletres, el Premi Planeta, el Premi Jerusalem, el Prix Médicis Étranger i va ser finalista del premi Man Booker International amb la seua novel·la Como la sombra que se va en 2018. Des de 1995 és membre de la Reial Acadèmia Espanyola.

 

Pujar