2 de desembre de 2020 2/12/20

La festivitat de la Verge dels Desemparats més atípica i polèmica

La festivitat de la Verge dels Desemparats més atípica i polèmica - (foto 1)
  • L'Arquebisbe Cañizares ha tret la imatge pelegrina a les portes de la Basílica, la qual cosa ha provocat les crítiques de l'Ajuntament de València

Galeria de fotos
València - El coronavirus altera la festa de la Mare de Déu dels Desamparats
València - El coronavirus altera la festa de la Mare de Déu dels Desamparats
MÉS FOTOS
La festivitat de la Verge dels Desemparats més atípica i polèmica - (foto 2)
La festivitat de la Verge dels Desemparats més atípica i polèmica - (foto 3)
La festivitat de la Verge dels Desemparats més atípica i polèmica - (foto 4)
La festivitat de la Verge dels Desemparats més atípica i polèmica - (foto 5)

 Una plaça de la Verge buida el dia de la seua patrona. S'imaginen vostés que algú els haguera dit això fa hui un any? Surrealista situació, cert, però ja són moltes les experiències igual d'inimaginables que la pandèmia ens està fent viure. Hui era el torn de la festivitat de la Verge dels Desemparats, que en un dia normal hauria abarrotat la seua plaça de fidels i càntics en honor a la Geperudeta, però aquesta vegada no ha sigut així.

L'única celebració que ha tingut lloc és una missa solemne a porta tancada i sense fidels, respectant la normativa sanitària per la pandèmia del coronavirus. En finalitzar la missa, el Cardenal Cañizares ha tret la imatge pelegrina fins a la porta del temple, sense trepitjar la plaça de la Verge. A l'altre costat de les portes del temple, desenes de transeünts que s'han trobat amb aquesta estampa i, lògicament, s'han acostat per a veure-la.

La situació ha generat una gran polèmica ja que molts han criticat que s'ha saltat l'estat d'alarma: “Entenc el dolor de molts valencians per no veure hui al seu Mare de Déu, però no tocava que Cañizares obrira la basílica. Igual que en els nostres barris mariners celebrem la setmana santa marinera des de les nostres cases, hui calia fer el mateix”, denunciava la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez.

L'Arquebisbat ha respost a les crítiques negant que s'haja saltat la normativa i argumentant que la imatge en cap moment ha eixit de la Basílica, que la missa s'ha fet a porta tancada i sense fidels i que no hi ha hagut aglomeració de gent.

“Només han pogut contemplar la imatge pelegrina les persones que en aqueix moment es trobaven en la Plaça, i en presència de tres unitats de la policia local i de membres de Creu Roja. La policia local ha recordat als presents que havien de mantindre la distància marcada per les autoritats sanitàries, i s'ha complit escrupolosament amb aquestes mesures sense que la policia local haja hagut de realitzar cap intervenció”, explicava l'Arquebisbat en un comunicat.

Pujar