30 de novembre de 2020 30/11/20

El Festival VESOS porta de nou a Las Naves propostes culturals, gastronòmiques i de sostenibilitat

El Festival VESOS porta de nou a Las Naves propostes culturals, gastronòmiques i de sostenibilitat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Festival VESOS porta de nou a Las Naves propostes culturals, gastronòmiques i de sostenibilitat - (foto 2)

  La cultura, la sostenibilitat i la gastronomia de quilòmetre zero es donaran cita a Las Naves en la segona edició de VESOS - València Escena Sostenible els pròxims 6 i 7 de maig. Concerts de tot tipus, xarrades, tallers, exposicions i foodtrucks tindran cabuda una vegada més en dues jornades que començaran al matí i conclouran a la vesprada-nit. El festival, que comptarà amb la col·laboració d'EMT València, es tornarà a desenvolupar en els diferents espais que ofereix el Centre d'Innovació Urbana de la nostra ciutat, tant a l'aire lliure com a l'interior.

  VESOS se centrarà de nou en la conscienciació mediambiental, el canvi climàtic i la sostenibilitat. En el programa es troben propostes de trobades com Projecta València Cap a 2030, on coneixerem els objectius de desenvolupament sostenible en la ciutat de València, així com xerrades entorn a la sostenibilitat a càrrec de Diploma DESEEEA, a la mobilitat, amb el regidor de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, o a l'alimentació sostenible amb Veganizer España. Climate Europe també tractarà el canvi climàtic i les seues implicacions a València, i Climate-KIC explicarà com fer que una idea de negoci verda es convertisca en realitat.

  Els tallers de sensibilització seran enguany també un gran focus d'interès per a VESOS. De caràcter gratuït i per a adults, versaran sobre reciclatge i sostenibilitat. Es realitzarà un taller cada jornada del festival: el primer d'ells sobre el problema dels plàstics en les platges i la importància del reciclatge, dut a terme per l'Associació BIOagradables; el segon, a càrrec de CKAA (Associació d'Alumnes del Climate-KIC), tractarà de fomentar la consciència sobre el canvi climàtic a través de la fabricació de llums LED amb materials reutilitzables. Paral·lelament es durà a terme durant tot el festival un taller de plantació de llavors a càrrec de l'Associació La Codolla.

  La proposta cultural entorn a la qüestió de la sostenibilitat es completarà amb l'estrena de "Nugant Cordes", un documental de Mayte Fornes i Juan Arocas sobre la tornada al contacte amb la terra i l'horta, i les exposicions artístiques Biosferas (Marco Ranieri), Geografies Emocionals (Raquel Clausi) i Terra Herma (Col·lectiu LAPASSA).

  Música Indie i Swing

  Enguany, VESOS tornarà també a presentar una mostra de l'escena musical valenciana a partir de la diversitat dels seus grups. Els concerts gratuïts en el pati gran de Las Naves comptaran amb la presència de grups com L'Emperador, Lígula i Meridian Response -guanyadors de l'últim Sona La Dipu-, Our Next Movement -referents del rock instrumental que presentaran el seu primer disc-, Salfvman -que s'estrenen enguany al Primavera Sound-, Chesterton, i també grups de músics ja consolidats com The SaltitoS o Swing From The Bottom.

  Precisament el swing tindrà enguany, de nou, un paper protagonista en la música en directe de VESOS. A més de Swing From The Bottom, la nova edició del festival comptarà amb la presència de Tumba Swing -el projecte en solitari de Don Rogelio J-, de propostes íntimes com Ona Nua, del folk pop de GEM i d'Emma Get Wild, i dels dos grups guanyadors del concurs Pasa El Micro de La N Flotante. VESOS organitzarà també per a la nit del dissabte 6 de maig a la sala La3 Club (c/Pare Porta, 3) els concerts d'Amatria, Baywaves, Bearoid i Navvier.

  Mercat sostenible i gastronomia de proximitat

  El festival comptarà amb un mercat sostenible d'artesania, roba i gastronomia, distribuït als dos patis exteriors del recinte i amb la participació de cooperatives, empreses implicades amb la mobilitat sostenible, associacions, grups ecologistes i agricultors ecològics. També hi haurà espai per a les startups mediambientals participants en el programa de generació d'ocupació verda de Climate-Kic.

  Pel que fa a la gastronomia, VESOS redundarà en el concepte del menjar sa i ecològica a partir de foodtrucks de proximitat, amb productes artesans, cervesa, vins i licors, etc.

  VESETS i programació infantil

  Tal com ja s'organitzà l'any passat, VESOS té clar que la cultura i la sostenibilitat són qüestions que concerneixen a tota la família, per la qual cosa també hi haurà programació dedicada especialment als més xicotets i xicotetes: VESETS. Tindran teatre musical (La Historia de Superbús i Superbusina) i de titelles (Draco, el Drac Curiós), contacontes (L'Autobús Roig de l'EMT), un taller i un guateque a càrrec de Críos And Roll. Totes aquestes activitats són d'horari matinal i de caràcter gratuït.

  Pujar