27 de setembre de 2020 27/9/20

El festival Som_Riure de Sala Horta celebra la seua dècima edició

El festival Som_Riure de Sala Horta celebra la seua dècima edició - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El festival Som_Riure de Sala Horta celebra la seua dècima edició - (foto 2)
  El festival Som_Riure de Sala Horta celebra la seua dècima edició - (foto 3)
  El festival Som_Riure de Sala Horta celebra la seua dècima edició - (foto 4)

  Una dècada de rialles, Sala Horta celebra l’aniversari més redó d’un festival que reivindica la comèdia valenciana i en valencià. Som_Riure alçà el teló en 2009 i, des d’aleshores, més de 30 propostes han passat per esta xicoteta mostra de l’humor que es pot trobar a l’escena de la Comunitat.

  Monòlegs i espectacles teatrals formen part del cartell d’enguany que del 13 d’abril fins al 18 de maig oferirà tres píndoles sanadores. La primera vindrà de la mà de la Companyia Teatre Micalet, que continua la gira del seu espectacle El Nom. Joan Peris dirigeix la versió valenciana d’aquesta comèdia amb nombrosos muntatges arreu del món, que inclús s’ha portat al cinema.

  Matthieu Delaporte i Alexandre Patellière firmen el text que ha adaptat Miquel Aparisi, acostant-lo a la realitat i referències culturals valencianes.  Pilar Almeria, Josep Manel Casany, Ferran Gadea, Cristina Garcia i Ximo Solano donen vida a esta reunió d’amics i parents, on l’anunci d’una decisió tan aparentment personal com el nom que un d’ells va a posar-li al seu primer fill, trenca la barrera entre societat i individu. Tots es troben amb el dret d’opinar i de filosofar sobre les conseqüències que tindrà sobre la criatura el nom escollit.

  Amb un ritme trepidant, els diàlegs vius i la àgil posada en escena d’aquesta comèdia permet a l’espectador riure del que passa a l’escenari, però també de sí mateix, del que faria en eixa situació. Una àcida i divertida crítica a la societat contemporània mitjançant l’arma més efectiva: la rialla.

  El 13 d’abril a les 20h es podrà vore este espectacle a Sala L’Horta, amb venda d’entrades al web del teatre.

  La programació del festival continuarà amb Nit de comèdia, una vetlada dedicada a la stand-up comedy de la terreta. El 4 de maig a les 20h, tres destacats referents del gènere faran els seus monòlegs.

  Participa Carol Tomás, cara coneguda de l’humor televisiu valencià per les seues aparicions als programes Assumptes interns, d’À Punt TV, i Menuda traca, de La 8 Tv. També estarà Patricia Espejo, amant de l’absurd i amb un recorregut tant al cafè teatre com a la televisió nacional, amb col·laboracions amb els programes Comedy Central, El Club de la Comedia o Late Motiv, de Buenafuente. Completarà la sessió l’humor interdisciplinari de Darío Piera, metal·lista, mag i showman. Tres maneres ben distintes de despertar la rialla amb un gènere que poc a poc va calant a Espanya.

  Per últim, per a celebrar la dècima edició de Som_Riure, la companyia que impulsa la Sala L’Horta i aquest festival, farà una preestrena exclusiva del seu nou espectacle. El 18 de maig es podrà vore L’Electe, la pròxima comèdia per a adults de L’Horta Teatre.

  ABRIL A SALA L’HORTA – X FESTIVAL SOM_RIURE

  El Nom

  AUTORS: Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière

  VERSIÓ CATALANA, Jordi Galceran.  ADAPTACIÓ VALENCIANA, Miquel Aparisi

  DIRECCIÓ: Joan Peris

  REPARTIMENT: Pilar Almeria, Josep Manel Casany, Ferran Gadea, Cristina Garcia i Ximo Solano

  PRODUEIX: Teatre Micalet (València)

  SINOPSIS: En un sopar familiar, Vicent es reuneix amb la seua germana i el seu cunyat, Isabel i Pere. També està Carles, un bon amic de la infància. Mentre esperen a Anna, la companya de Vicent, qui sempre arriba tard, li pregunten al voltant de la seua paternitat.

  Una reunió aparentment distesa que acabarà per esclatar en un enfrontament quan li pregunten a Vicent pel nom del seu fill. Relacions humanes i sentimentals que sacsejaran les conviccions i convencions socials de l’espectador sense adonar-se’n a través d’aquesta divertida comèdia.

  FUNCIÓ: Dissabte 13 d’abril a les 20h.

  PREU: 15€

  VENDA D’ENTRADES: Un hora abans de la funció a les taquilles del teatre (Carrer de Sant Martí de Porres nº17, 46026 València) o  a través del web de la sala (www.lhortateatre.com).

  Pujar