26 d’octubre de 2020 26/10/20

Les feministes valencianes s'enfronten al primer judici per les multes del 8M

Les feministes valencianes s'enfronten al primer judici per les multes del 8M - (foto 1)
  • Dimarts que ve 22 de setembre, el col·lectiu afronta el seu primer judici derivat de les multes a les piqueteras durant la vaga feminista de 2018

Les feministes multades per participar en piquets informatius durant el 8M de 2018 i 2019 ja tenen data per al primer judici, el dimarts 22 de setembre, i un segon, el 28 d'octubre, tots dos a la Ciutat de la Justícia de València. En un acte que ha tingut lloc aquest matí davant la Delegació del Govern a València, on també han participat els col·lectius Arran i Alerta solidària, les feministes han denunciat novament la repressió que porten arrossegant des de fa més de dos anys.

“Totes recordem el 8M de 2018 com una jornada que va marcar un abans i un després en el moviment feminista, però les feministes de València també recordem la repressió policial al fet que vam ser sotmeses en diversos punts de la ciutat”, han assenyalat en un comunicat que han llegit davant la premsa.

Des que reberen les primeres sancions, el moviment feminista de València ha estat fent al·legacions i denunciant que “aquestes multes atempten contra el dret de vaga i manifestació”. “Malgrat tot aquest temps de lluita, de reunions amb diferents delegats del govern, i de mobilització, ara ens trobem a les portes del primer judici”, denuncien. El segon tindrà lloc el 28 d'octubre i saben que tindrà lloc un tercer, però encara desconeixen la data d'aquest.

En la mateixa línia, han assenyalat que “la repressió política ve de diversos fronts, no sols de l'Estat”, en referència a les activistes feministes denunciades per Fes-te Sentir per protestar i oposar-se a entrada a València de l'autobús amb lemes misògins d'aquesta organització. Els fets van ocórrer en els dies previs al 8M de 2019 i a aquestes activistes se'ls reclamen 34.000 € per presumptes delictes d'odi, que el moviment inclou en el còmput de la repressió al moviment feminista, que pujaria als 44.815 €.

Pujar