21 de febrer de 2020 21/2/20

Les famílies de xiquets amb TEA exigeix a Ribó un pla per instal·lar pictogrames als carrers de València

Les famílies de xiquets amb TEA exigeix a Ribó un pla per instal·lar pictogrames als carrers de València - (foto 1)
  • Els pictogrames faciliten la comprensió i l'ús dels passos de vianants per part de persones amb Trastorn de l'Espectre Autista i millora així la seua seguretat als carrers

MÉS FOTOS
Les famílies de xiquets amb TEA exigeix a Ribó un pla per instal·lar pictogrames als carrers de València - (foto 2)

La Plataforma Defensa TEA ha qualificada de "decebedor" que l'Ajuntament de València rebutge una Proposta ciutadana com la d'instal·lar pictogrames en els passos de vianants dirigits a persones amb Trastorn de l'espectre autista, entre altres Discapacitats, mentre accepta sotmetre a votació tot tipus de propostes dirigides a Ciutadans de Totes les edats i condicions. "Considerem que és una decisió injusta i discriminatòria, si tenim en compte la resta dels projectes que els Ciutadans sí que podran votar", han assegurat en un comunicat.

Els pictogrames faciliten la comprensió i l'ús dels passos de vianants per part de persones amb Trastorn de l'Espectre Autista i millora així la seua seguretat als carrers. En altres ciutats com Còrdova ja s'estan implantant. Un de cada cent xiquets desenvolupa aquest trastorn i des de la plataforma se senten desemparats. El seu portaveu, Alejandro Amblar, ha criticat que “són ja moltes les propostes que les famílies integrants de la plataforma Defensa *TEA estem intentant impulsar i sempre ens trobem que els anomenats ‘governs del canvi’ ens tanquen les portes o incompleixen els seus compromisos”.

Des de la plataforma defensen que els seus fills tenen els mateixos drets que totes les persones i necessiten uns recursos que, per llei, s'han de garantir: "Sabem que els canvis no es produiran d'un dia per altre, però si mai es comencen, mai s’arriba a res ". Per això creuen que és hora que l'Ajuntament de València "faça un pla per instal·lar-los de manera progressiva a la ciutat".

"Que s'actue. És el que cada mes volem reivindicar amb les concentracions que fem a la porta de Palau de la Generalitat", afegixen. Precísament, el proper 27 de desembre tornaran a manifestar-se davant de les portes de Palau de la Generalitat a la que serà l'última concentració reivindicativa de l'any.

Pujar