elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Falles, agost i pandèmia: incertesa i compte arrere per als primers actes

Falles, agost i pandèmia: incertesa i compte arrere per als primers actes
  • La federació de Primera A prepara la seua festa a l'octubre “en espais grans i a l'aire lliure” i l'Ajuntament de València manifesta el seu suport: “és important que el món faller no estiga parat”

MÉS FOTOS
Falles, agost i pandèmia: incertesa i compte arrere per als primers actes - (foto 2)

 Són temps molt complicats per a molts sectors econòmics. Entre ells el dels artistes fallers i comissions que no saben quan podran reprendre la seua activitat. Però encara que la incertesa sobrevola totes les decisions, algunes comissions comencen a arrancar. És el cas de la Federació Falles 1a A, que està organitzant la seua festa per als dies 16 i 18 d'octubre, “en espais grans i a l'aire lliure tenint en compte les recomanacions i mesures de seguretat decretades per les autoritats sanitàries”.

Així es donava a conéixer aquest dijous després que el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana es reuniren per a abordar aquests temes. L'Ajuntament ha manifestat el seu suport a l'organització d'aquests actes: “Encara que tot està en funció de l'evolució de la pandèmia, és important que el món faller no estiga aturat, això, sí, sempre respectant les mesures de seguretat a causa de la COVID-19”, explicava Galiana.

Prossegueixen els treballs de la Falla Municipal 2021

El regidor també va visitar aquest dijous el taller d'Alejandro Santaeulalia, l'artista faller de la Falla Municipal 2021. L'edil ha comprovat l'evolució dels treballs del projecte de Santaeulalia i l'artista urbà Dulk, ‘Protegeix allò que estimes’, centrat en la defensa de l'ecologia i els hàbitats naturals de les espècies amenaçades, que es plantarà en la plaça de l'Ajuntament l'any que ve. L'artista ha detallat la tècnica emprada, en la qual utilitza un 90% de cartó i fusta i només un 10% de suro.


Aquest divendres està previst que el regidor Galiana es reunisca també amb el president de la Federació de Falles de la Secció Especial, Rafa Mengó.

Pujar