22 de gener de 2020 22/1/20
≫ Falles 2020

Falles 2020: Coneix el programa de les Falles 2020

Falles 2020: Coneix el programa de les Falles 2020 - (foto 1)
  • Aquest és el calendari de festes que ha aprovat Junta Central Fallera

El Ple de Junta Central Fallera ha aprovat aquest dimarts el programa de les Falles 2020. En el ple d'aquest dimarts, s'han donat a conèixer les dates claus de les properes falles i ara només queda pendent que l'Assemblea de Presidents el ratifique, algo que està previst que passe dimarts que ve.

Es confirmava així el que ja els avançava elperiodic.com: que la Crida passarà a celebrar-se l'1 de març, diumenge, i es retardarà a aquestes dates com ja succeïa en els anys noranta. L'objectiu, agrupar el màxim nombre de festejos en cap de setmana i en març per afavorir així la màxima participació en les falles tant dels veïns com dels turistes que vullguen visitar-les.

Altres dates clau, les Exaltacions, que seran l'últim cap de setmana de gener. Així, el dissabte 25 de gener serà l'Exaltació de la Fallera Major, Consuelo Llobell Frasquet i la seua Cort d'Honor al Palau de Congressos. El diumenge 26 de gener serà el torn de la xicoteta Carla García Pérez, Fallera Major Infantil, així com la seua Cort d'Honor.

Entrant en el calendari de març, començaran les falles oficialment el primer dia 1 de març, diumenge, amb la crida a la festa per part de les falleres. La Crida serà, com mana la tradició, a les Torres de Serrans a les 20:00. Aquest dia tindrà lloc la tradicional mcrodespertà, i l'Entrada de Bandes de Música.

A partir d’aleshores començarà el calendari pirotècnic i el dissabte 7 de març se celebrarà la Cavalcada de l'Ninot des de la Glorieta a partir de les 17:30. La plantà de totes les falles infantils serà el diumenge 15 de març a les 9:00 i per la vesprada es coneixerà el veredicte de la falles i la proclamació del Ninot Indultat.

Dilluns 16 serà el torn de les falles grans i a l'endemà es lliuraran els premis als millors monuments. A més, l'Ofrena es realitzarà els dies 17 i 18 de març, és a dir, dimarts i dimecres. Pots consultar ací a quina hora i per on passarà la teua falla a l'Ofrena. Les Falles acabarà, com és tradició, amb la Cremà el dijous 19 de març.

Queda només per concretar la data de la Gran Gala de l'Esport de JCF, que previsiblement es realitzarà la primera setmana de març.

CONSULTA EL PROGRAMA COMPLET D'ACTES.

ocultar
Falles 2020: Coneix el programa de les Falles 2020
Pujar