4 de juliol de 2020 4/7/20

La Facultat de Farmàcia reuneix més d’una vintena d’empreses en el Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria

La Facultat de Farmàcia reuneix més d’una vintena d’empreses en el Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria - (foto 1)
  • Seguida per centenars d’estudiants del ram, aquesta trobada tanca el cicle del primer quadrimestre del curs fins el 5 de febrer de 2020, data en què la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport acollirà el Fòrum per primera vegada

La Facultat de Farmàcia, al Campus de Burjassot-Paterna, ha sigut la tercera cita dels Fòrums d’Ocupació i Emprenedoria del curs 2019-2020 que organitza la Universitat de València, a través del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, i UVocupació. Aquest dilluns, 4 de novembre, des de les 9:30 fins a les 14:30 hores, s’han reunit 24 empreses i entitats que han pres contacte directe amb l’estudiantat i les persones titulades en el camp de les Ciències de la Salut.

L’esdeveniment va començar amb una conferència inaugural sota el títol ‘Les competències transversals i la seua importància en l’ocupabilitat’, a càrrec del farmacèutic titular en UP Farmacia Degregorio, Antonio de Gregorio, i presentat per la vicedegana de Relacions Internacionals i Innovació, Teresa Garrigues.

Abans, la vicerectora del ram, Adela Valero; el degà de la Facultat, Juan Carlos Moltó; la directora d’UVocupació, Marisa Quintanilla; i el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria, juntament amb altres autoritats i càrrecs universitaris, obrien les portes del Fòrum.

Durant tot el matí, seguides per centenars d’estudiants, van tindre lloc taules redones dedicades a l’emprenedoria i als perfils professionals emergents, i també tallers ‘exprés’ impartits per les tècniques d’UVocupació; un ‘networking’ i aperitiu amb les empreses titulat ‘Cerca la teua oportunitat d’ocupació’; i el tradicional lliurament de diplomes a les organitzacions que han donat suport a aquest Fòrum.

La rectora de la Universitat de València, M.ª Vicenta Mestre, va visitar així mateix la trobada a Farmàcia i va assenyalar que “una de les missions de la Universitat és la inserció laboral dels nostres graduats i graduades”. “Després de rebre una formació de qualitat a la nostra Universitat, hem de donar oportunitats perquè el talent dels nostres joves es quede en la nostra societat, i per a això hem de fomentar l’ocupació laboral i l’emprenedoria”, va afegir.

Amb el Fòrum de la Facultat de Farmàcia, la Universitat tanca les trobades entre estudiants i empreses en el primer quadrimestre del curs.

En 2020

El següent encontre tindrà lloc per primera vegada a la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport el 5 de febrer de 2020. També com a novetat es realitzarà el fòrum de l’àrea de Salut a la plaça Charles Darwin del Rectorat i el de l’àrea de Ciències al Campus de Burjassot-Paterna, que englobaran a totes les facultats del mateix camp en un mateix esdeveniment. En aquest cas, se celebraran els dies 1 i 2 d’abril de 2020, respectivament.

La resta de fòrums seran el 25 de febrer a la Facultat de Geografia i Història, el 25 de març a la Facultat de Dret i el 5 de maig a l’ETSE (Escola Tècnica Superior d’Enginyeria).

Se celebraran en total nou fòrums, sis en aquest segon quadrimestre, aconseguint així el major nombre de facultats de la història del macroencontre que connecta universitat i món laboral cada any.

L’estudiantat i les persones titulades s’han d’inscriure prèviament a la jornada en la qual desitgen participar, a través de http://www.uv.es/bolsadetrabajo, per a obtindre un certificat d’assistència posterior i assegurar-se l’accés, ja que l’aforament és limitat. Com participar, ací (https://www.uv.es/uvocupacio/ca/es-forum-ocupacio-emprenedoria/estudiants-participar.html).

D’altra banda, des d’UVocupació es recomana a les persones en cerca activa d’ocupació que s’informen de les empreses que participaran en cada fòrum, que seleccionen les que són del seu interés i que busquen informació sobre elles. D’altra banda, el servei d’ocupació de la UV, inscrit en la Fundació General de la Universitat de València, posarà a la disposició dels usuaris i les usuàries un servei d’orientació per a revisar i optimitzar els ‘curriculum vitae’ i la marca personal.

Universitat de València

Universitat de ValènciaEntrar en el especial
Pujar