elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Facultat de Dret acull una escola d’estiu sobre Economia Digital, Tecnologia i Desigualtat

La Facultat de Dret acull una escola d’estiu sobre Economia Digital, Tecnologia i Desigualtat

    El saló de graus de la Facultat de Dret de la Universitat de València (UV) acull, del 5 al 8 de juliol, una escola d’estiu per a joves investigadores i investigadors, en anglès, en la qual es tractaran els efectes socials i jurídics de l’actual transformació digital. Especialistes en Dret públic i privat exposaran les implicacions de l’ús de noves tecnologies en diferents processos de presa de decisions, de prestació de serveis i de provisió de béns, amb especial esment en com aquestes eines poden contribuir a perpetuar les estructures de desigualtat existents.

    Aquesta escola d’estiu, Digital Economy, Technology and Inequalities, es podrà seguir tant de manera virtual com presencial i es desenvolupa en el marc de la xarxa Jean Monnet Sharing Economy and Inequalities across Europe (SHINE) que lidera el Regulation Research Group de la UV. D’ella també formen part grups d’investigació de les Universitats de Barcelona, Bolonya, Palerm i Lovaina.

    Les ponències del dia 5 oferiran una visió general de l’economia digital i els reptes que genera. La conferència inaugural serà a càrrec del professor Andrés Boix, investigador principal de la xarxa SHINE i continuarà amb les ponències d’Enguerrand Marique (UCLouvain) i el professor Michael Fehling (Bucerius Law School).

    Les ponències del dia 6 se centraran en les desigualtats generades per l’economia digital. La professora Ester Machancoses (UV) se centrarà en els reptes per al sistema impositiu dels nous models de negoci que han anat sorgint en els últims anys i Raphaële Xenidis (Universitats d’Edimburg i Copenhaguen) i Alba Soriano (UV) repassaran les formes en les quals l’ordenament jurídic europeu pot fer front a les situacions de discriminació produïda o mediada per l’ús d’algorismes.

    El tercer dia de l’escola d’estiu (7 de juliol) comptarà amb les ponències dels professors Adrián Todolí (UV) i Martin Gruber-Risak (Universitat de Viena), que abordaran les formes en les quals el Dret Laboral pot enfrontar-se a les noves formes de treball i la precarietat que genera, especialment, l’economia de plataformes. Gabriel Doménech (UV) exposarà l’evolució del conflicte entre les empreses de transport col·laboratiu de passatgers i el sector del taxi i Guido Smorto (Universitat de Palerm) presentarà algunes propostes relatives a la regulació de la Intel·ligència Artificial.

    L’escola d’estiu tancarà el dia 8 amb les ponències de les professores Carmen Rodilla (UV) i Mireia Artigot (Universitat Pompeu Fabra) i del professor Francesco Boldrin (Universitat de Bolonya) sobre els reptes que l’avanç de les noves tecnologies genera per al Dret Privat. El professor Pau Rausell (UV) centrarà la seua exposició en com l’economia col·laborativa ha deixat de ser un motor per al desenvolupament socioeconòmic.

    A més de les ponències indicades, l’escola d’estiu comptarà amb 18 comunicacions que seran exposades per joves investigadors i investigadores de diferents universitats europees. L’activitat compta amb la participació de la Càtedra d’Economia Col·laborativa de la UV i el finançament de la Fundació Las Naves.

    Pujar