elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs exigix "la implicació de Menguzzato en campanyes de prevenció contra el consum d'alcohol i drogues al volant"

  La regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de València, María Dolores Jiménez, ha exigit hui que la regidora Menguzzato s'implique a previndre l'alcohol i les drogues al volant per mitjà de campanyes de conscienciació, després d'analitzar les respostes de Menguzzato a una bateria de preguntes realitzades per Ciutadans al ple.

  "Segons Menguzzato en 2016 es van realitzar 750 controls d'alcoholèmia amb un resultat de 891 infraccions administratives i 1175 infraccions penals", ha dit Jiménez , qui ha explicat que "durant el 2017 s'han realitzat 720 controls fins a la data, però no ens han facilitat dades d'infraccions assegurant que ens donaran una memòria anual en el seu moment".

  La regidor de Ciutadans ha fet insistència en què "s'observa un augment en el nombre de controls i per tant es preveu un augment en el nombre d'infraccions, no obstant això, les campanyes en prevenció segons contestació de la Regidoria de Seguretat ,tanto en 2016 com 2017, han sigut: tres de la Direcció General de Tràfic (DGT) i per tant no depenen de Policia Local, la campanya 'Cinco sentidos' de caràcter permanent, però no ens informen d'accions concretes i una campanya de consum d'alcohol amb menors".

  "Menguzzato no pot quedar-se al marge de les campanyes de prevenció i sensibilització contra l'alcohol i les drogues al volant", ha dit al regidora de Ciutadans. Jimenez ha afegit que "la regidora de seguretat ciutadana va rebutjar una moció al ple del grup municipal ciutadans en la que es demanava precisament més conscienciació i més campanyes per a previndre accidents per consum d'alcohol".

  Per a concloure, Maria Dolores Jiménez ha manifestat que Ciutadans continuarà insistint en el fet que per a evitar accidents el millor és la prevenció, i per a això han de realitzar-se campanyes de sensibilització i conscienciació entre els conductors. "Ens pareix del tot irresponsable que en vista d'estes dades, no es prenguen mesures per a intentar minimitzar-los, els ciutadans de València no ens mereixem esta deixadesa per part de la regidor Menguzzato".

  Pujar