5 de desembre de 2020 5/12/20

Cs exigeix "traure a concurs la construcció de nínxols i columbaris" en els cementeris de València

Cs exigeix "traure a concurs la construcció de nínxols i columbaris" en els cementeris de València - (foto 1)
  • La regidor Rocío Gil censura que l'Ajuntament ha gastat quasi 350.000 euros en contractes menors per a la construcció de nínxols des que va començar la legislatura

La regidora Ciutadans (Cs)a l'Ajuntament de València, Rocío Gil, ha exigit, mitjançant una moció a la comissió d'Ecologia Urbana, que siguen els tècnics municipals de l'àrea de Cementeris els que determinen la decisió de redactar els plecs necessaris per a traure a concurs una contracta per a gestionar la construcció de nínxols i columbarios en els camposantos de la ciutat. A més, ha sol·licitat valorar si és necessària una contracta independent només per al Cementeri General per ser el de major extensió.

Gil ha explicat que aquesta petició té la intenció de frenar el “desorbitat nombre de contractes menors que l'equip de govern està formalitzant durant tota la legislatura i de manera molt més alarmant durant aquest any 2020 per a Coordinació, Seguretat i Construcció de nínxols”.

La regidora taronja ha detallat que, per a aquestes obres, el Consistori ha gastat 347.736,08euros en contractes menors des de juny de 2019, “dels quals 299.336,09 corresponen al que portem de 2020”.

La delegació de Cementeris de l'Ajuntament de València és titular i gestiona el cementeri General, a més dels del Cabanyal, Campanar, Grau, Benimámet, Masarrojos i El Palmar. En aquests espais funeraris es construeix, cada cert temps, nínxols o columbarios per a poder tindre capacitat d'enterrar a persones mortes. Per a escometre les obres la delegació de Cementeris utilitza el mètode de contracte menor d'obres inclòs en l'article 118.1 de la Llei de Contractes del Sector Públic (LCSP), és a dir, l'adjudicació directa a una empresa per un valor estimat inferior als 40.000 euros per tractar-se de contracte d'obres.

Sobre els contractes menors, Gil ha alertat que el seu grup ha detectat “nombrós contractes que per pocs cèntims no aconsegueixen els 40.000 euros que marca la llei, per la qual cosa creiem que és hora d'acabar amb aquesta forma de contractació que frega la il·legalitat, i que al final, acaba costant més diners a les arques públiques”.

“Esperem que el regidor de Cementeris, Alejandro Ramón, valore la nostra proposta de manera positiva i aposte per una gestió eficient dels diners públics i a més que promoga la igualtat d'oportunitats de les empreses a l'hora d'optar a contractes municipals”, ha conclòs la regidora de Cs.

Pujar