elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs exigeix revisar l'estat de l'arbratge per a previndre caigudes o fractures de grans branques

Cs exigeix revisar l'estat de l'arbratge per a previndre caigudes o fractures de grans branques
  • El portaveu de Cs demana explicacions, després de l'enfonsament parcial d'un arbre en Jacinto Benavente, sobre el pla director de l'arbratge al qual l'equip de govern es va comprometre fa més de mig any

MÉS FOTOS
Cs exigeix revisar l'estat de l'arbratge per a previndre caigudes o fractures de grans branques - (foto 2)

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha exigit celeritat a l'hora de revisar l'estat de l'arbratge, amb l'objectiu de previndre caigudes o fractures de grans branques, i la posada en marxa d'un protocol de gestió de riscos.

Giner ha fet aquestes declaracions, després de l'enfonsament de branques de grans dimensions d'un arbre en Jacinto Benavente, al costat d'un parc de jocs infantils i el col·legi El Loreto.

“És essencial fer una anàlisi i protocol·litzar la gestió de l'arbratge de la ciutat, perquè és realment perillós no fer-ho”, ha dit Giner, qui ha recordat que “fa poc es van realitzar obres de la nova canonada d'aigua potable en l'avinguda. Preguntarem si es van realitzar informes sobre l'estat de l'arbratge i si es van prendre totes les mesures per a protegir-lo”.

Sobre aquest assumpte, el portaveu taronja ha recordat que el pla director de l'arbratge, proposat per Cs, al qual es va comprometre el govern en la comissió d'Ecologia Urbana de setembre, incloïa l'elaboració d'un protocol de gestió de riscos de l'arbratge per a preveure caigudes.

“L'ajuntament ha de gestionar l'arbratge dels carrers de València, protegint-lo i planificant qualsevol aspecte que el puga afectar, des de com gestionar els riscos de caigudes, les podes, la possible presència de malalties o les futures renovacions”, ha declarat Giner, qui ha insistit que “altres ciutats com Barcelona, Màlaga, Sevilla o Madrid disposen de plans directors de l'arbratge i inclouen protocols de risc”. “La qualitat de vida d'una ciutat es mesura també per l'estat del seu patrimoni arbori”, ha afegit.

Pujar