elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

EUPV sol·licita a l'equip de govern que onege el 14 d'Abril la bandera Republicana

    La coordinadora d´EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha demanat a l'alcalde de València que la bandera de la República onege en la balconada de l'Ajuntament "en senyal de record i homenatge a totes les persones que van lluitar i fins i tot van donar la seua vida per defensar la llibertat, la igualtat i la justícia social". Per a Albert "és fonamental que no es perda la memòria històrica i que se seguisquen reivindicant els valors que van inspirar la II República i per a açò seria fonamental que des dels governs del canvi es permeteren i fomentaren accions com aquesta". "El govern municipal ha de reivindicar els valors de la República i recordar-li al PP que la bandera republicana representa els valors de la democràcia i la llibertat", ha declarat Albert.

    La coordinadora de la coalició d'esquerres ha lamentat que una vegada més el govern municipal "no solament no prenga la iniciativa sinó que a diferència de l'any passat en el qual es va penjar una pancarta commemorativa enguany sembla que ni tan sols es va a recórrer a açò". "Atès que a data d'avui no s'ha produït cap reacció, un any més anem a sol·licitar que València seguisca l'exemple d'altres ciutats", ha dit.

    Des d'EUPV han recordat que el pròxim 14 d'Abril "es compliran 86 anys de la proclamació de la Segona República, ostentant la nostra ciutat durant un període la capitalitat. Aquest període va suposar socialment un avanç en drets i llibertats que va ser truncat per l'aixecament militar". "La ciutat de València hauria de sumar-se a altres ciutats com Sagunt que, a través del grup municipal d'Esquerra Unida, van a plantar-se davant l'amenaça de Moragues", ha explicat Albert.

    "Per segon any consecutiu, tornem a demanar al govern municipal menys 'postureo' i mes fets", ha conclòs la coordinadora d'Esquerra Unida en la ciutat de València.

    Pujar