24 de setembre de 2020 24/9/20

EUPV rebutja que es mantinga l'obertura de les grans superfícies els diumenges i festius en València

    La coordinadora D’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha lamentat avui que tant govern Municipal com a Autonòmic tornen a incomplir els seus programes electorals, en aquest cas respecte a l'obertura en diumenges i festius en la ciutat de valència. Mes de dos anys després la llibertat horària ha sigut i va a seguir sent una realitat, realitat que segueix afectant als i les treballadores del xicotet i gran comerç. “Hi ha dades objectives que   arrepleguen que la implantació de la llibertat horària ha tingut conseqüències nefastes per al petit comerç amb la pèrdua de milers d'ocupacions i tampoc ha servit per a crear ocupació en les grans superfícies, sense oblidar les conseqüències per als i les treballadores afectats”. “Des de EUPV sempre hem sigut conscients que ens trobàvem davant un tema complex atès que són vàries les administracions amb competència en la matèria, però tornem a recordar a l'Alcalde de València que l'Ajuntament pot proposar les zones de gran afluència turística i per tant pot tornar al plantejament inicial de limitar-la a una, a l'entorn de la llotja”. “En comptes d'açò presentem com un gran assoliment passar de63 a40 festius al llarg de l'any” ha declarat Albert.

    Albert ha tornat a recordar que tant la Generalitat com l'Ajuntament, van assumir el compromís d'acabar amb la llibertat horària imposada pel PP en la ciutat de valència. A l'abril de 2016 es va limitar l'obertura en diumenges i festius a dues zones de la ciutat: l'entorn del cèntric carrer Colón i el de la Ciutat de les Arts i les Ciències, solament un mes després la Consellería d'Economia a través d'una resolució decideix la suspensió cautelar de l'acord adoptat per a reduir a dos les zones de gran afluència turística tornant a la situació inicial d'obertura total.

    “Ens sembla lògic i necessari que les administracions se senten a negociar amb el sector del comerç, però en aquesta negociació s'han tornat a oblidar del col·lectiu a qui més afecten aquestes mesures que són els treballadors i treballadores, cosa que ens sembla injustificables sobretot si ve d'un govern progressista”.

    Des del 2013 hem tingut temps de comprovar com la llibertat d'horaris aprofundeix en polítiques que únicament beneficien a les grans superfícies, polítiques que perjudiquen de manera molt greu al mitjà i petit comerç i que perjudiquen als treballadors i treballadores que veuen com les seues condicions de treball empitjoren i que es conculquen els seus drets de conciliació de vida familiar i laboral. Per açò, “ja és hora que Generalitat i Ajuntament s'organitzen i coordinen i complisquen amb les seues promeses electorals”. Ha conclòs la coordinadora de EUPV en la ciutat de València.

    Pujar