elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Estudiants de la UPV es tanquen al rectorat per exigir la pujada de la remuneració en les pràctiques

Estudiants de la UPV es tanquen al rectorat per exigir la pujada de la remuneració en les pràctiques
  • Demanen que es duplique l'actual salari mínim de pràctiques, passant de 3,75 € / h a 7,73 € / h

MÉS FOTOS
Estudiants de la UPV es tanquen al rectorat per exigir la pujada de la remuneració en les pràctiques - (foto 2)
Estudiants de la UPV es tanquen al rectorat per exigir la pujada de la remuneració en les pràctiques - (foto 3)

Estudiants de la UPV s'acaben de tancar a l'edifici de rectorat per exigir una pujada de la remuneració mínima en les pràctiques d'empresa. Denuncien que el 10 de desembre es va aprovar per majoria en el claustre universitari, equiparar la borsa mínima de pràctiques d'empresa al SMI. Aquesta pujada suposaria duplicar l'actual salari mínim de pràctiques, passant de 3,75 € / h a 7,73 € / h. En aquesta votació van participar tant estudiants del Front Estudiantil Unificat (FEU-València) com de les delegacions d'alumnes, PAS i PDI. El 18 de febrer, després de més de dos mesos d'espera, el punt havia de traslladar-se a el Consell de Govern, però va passar de ser l'aprovació de l'equiparació del salari mínim de pràctiques al SMI a l'aprovació de fer una comissió.

Aquesta comissió seria l'encarregada de realitzar una anàlisi per reflectir el procés de pujada de salari i considerar les possibles dificultats o escenaris amb els quals la Universitat Politècnica podria trobar-se després de pujar-lo. No obstant això aquest estudi no considera cap d'aquests punts sent a més aquest, en paraules d'un catedràtic en estadística de la pròpia universitat, d ' "una qualitat mediocre i insultant". Hui, 27 de maig, es va votar al Consell de Govern una pujada de només 10 cèntims al que anava ja a pujar per normativa. "Estem farts que se saltin la seua pròpia democràcia", comenta Sofia, una de les estudiants tancades al rectorat.

Els estudiants de l'Front Estudiantil Unificat (FEU-València) s'han tancat aquesta vesprada al rectorat després del consell de govern. L'objectiu de la tancada és que s'ajorne la votació del Consell de Govern per no ser representativa. Vicent, estudiant de la universitat explica: "Ara que hem arribat fins ací, no podem deixar que ens traguen el que s'ha aconseguit. Només ens fan cas quan veuen la seua imatge pública perillar, per això estem ací tancats ".

Pujar