elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Estudiants de centres de secundària han publicat hui el vídeo "La humanitat, el nostre millor patrimoni"

    Hui s'ha publicat el vídeo elaborat per estudiants d'educació secundària de centres de la ciutat, en el marc de la xarxa Apuja el To contra el Racisme, impulsat per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, i amb motiu de la celebració, hui dia 21, del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de les entitats d'iniciativa social Moviment contra la Intolerància, Moviment per la Pau - MPDL i València Acull.

    El vídeo porta per títol "La humanitat, el nostre millor patrimoni", i arreplega les reflexions, anàlisis i missatges d'alumnes d'ESO dels centres IES 26 Misericòrdia, IES Malilla, CE Marni, IES Patraix Vicenta Ferrer Escrivà, Base Social Moviment per la Pau, col·legi Som Escola, IES El Clot, IES Rascanya, Centre de Dia Municipal per a Joves Malva-rosa i Societat Cooperativa V. Juan Comenius.

    Es tracta, tal com s'ha explicat des de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, d'una iniciativa d'impuls d'una xarxa de centres d'educació secundària per al desenvolupament d'accions socioeducatives contra el racisme i la xenofòbia.

    En esta ocasió, l'alumnat s'ha implicat en la producció i elaboració del vídeo "La humanitat, el nostre millor patrimoni", que arranca precisament amb una referència al reconeixement de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El missatge del vídeo aprofita la proximitat de la celebració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial, el 21 de març, a la primera edició de les Falles amb esta consideració de la UNESCO, i llança el missatge següent: "A la ciutat de València tenim Patrimoni de la Humanitat. Però, a més, volem que la humanitat siga el nostre millor patrimoni". A partir d'esta idea inicial, se succeïxen les aportacions i reflexions realitzades pels i per les estudiants dels diversos centres educatius.

    La producció del vídeo conjunt i la gravació de la primera part ha anat a càrrec del professorat i alumnat del col·legi Juan Comenius (centre adherit a la xarxa i en el qual es cursen cicles formatius superiors vinculats a la matèria de videocreació). La seua elaboració i difusió pretén potenciar el sentit de pertinença dels diferents centres educatius a la xarxa Apuja el To contra el Racisme i generar un coneixement i interés social sobre esta.

    COMPROMÍS EDUCATIU

    La xarxa Apuja el To pretén comprometre els centres d'ensenyament secundari de la ciutat de València en la participació activa contra les actituds racistes xenòfobes, ja que la posició contra les diferents manifestacions de discriminació és de gran importància educativa i social. Per a això, oferix als centres educatius d'educació secundària adscrits suport i orientació davant de situacions de discriminació racista i xenòfoba, desenvolupament d'activitats socioeducatives, assessorament al professorat i a l'alumnat en el disseny, execució i seguiment d'accions, supervisió de materials de sensibilització proposats i elaborats pels centres, tallers de formació en cada centre per al professorat i per als alumnes que s'oferisquen de forma voluntària a ser agents de convivència i d'observació contra el racisme, i cursos de formació contínua del professorat a través del CEFIRE.

    A més dels centres participants en la filmació del material audiovisual, la xarxa compta també amb l'adhesió de l'IES Orriols, IES Benicalap, IES Lluís Vives, IES Abastos, col·legi García Broch, IES Benlliure, IES Sorolla i IES Jordi de Sant Jordi.

    Enllaç al video: https://youtu.be/XDHqpMAuO9I

    Pujar