28 de novembre de 2020 28/11/20

Esquerra Unida exigeix una solució urgent per al “mur de la vergonya” al barri d’Orriols

Esquerra Unida exigeix una solució urgent per al “mur de la vergonya” al barri d’Orriols - (foto 1)
  • Albert: “Fa més d'un any l'alcalde de valència anunciava l'obertura de la Calle Agustín Lara Baeza per a facilitar l'accés al tramvia, a dia d'avui sembla que encara no hi ha solució per a una reivindicació veïnal de fa 25 anys”

MÉS FOTOS
Esquerra Unida exigeix una solució urgent per al “mur de la vergonya” al barri d’Orriols - (foto 2)
Esquerra Unida exigeix una solució urgent per al “mur de la vergonya” al barri d’Orriols - (foto 3)

La coordinadora d'EU de la ciutat de València Rosa Albert, ha tornat a recordar a l'actual equip de govern municipal el seu compromís de prioritzar les polítiques destinades a dignificar els barris i atendre les reivindicacions veïnals històriques que garanteixen i milloren la qualitat de vida en zones oblidades pel govern del PP. En aquest cas parlem a més d'una qüestió de seguretat, per a Albert “no és tolerable que es retarde ni un sol dia més la solució per a aquest problema, cal ser responsables amb les declaracions que es realitzen i amb els compromisos que s'adquireixen amb la ciutadania”.

La coordinadora, ha recordat que durant anys s'ha criticat la inactivitat i abandó per part de l'anterior govern municipal per no aplicar els mecanismes de gestió urbanística dels quals disposa l'Ajuntament per a obrir el carrer signant convenis amb els propietaris per a traslladar l'aprofitament urbanístic a les parcel·les edificables de l'entorn. “S'han plantejat també realitzar expropiacions parcials però la veritat és que a dia d'avui no hi ha una proposta concreta amb terminis d'execució, desgraciadament més del mateix” ha declarat Albert.

“Des d’EUPV, ens reafirmem en la nostra aposta per polítiques de proximitat que beneficien als barris, sobretot a aquells que no s'han beneficiat d'inversió pública durant anys i que més estan patint els efectes de la crisi”. Finalment Albert ha lamentat que siga més senzill alçar un edifici de 20 altures en Orriols que donar solució a un problema urbanístic d'un barri”.

Pujar