20 de gener de 2021 20/1/21

Pla especial de neteja per als residus generats en domicilis amb positius en COVID19

Pla especial de neteja per als residus generats en domicilis amb positius en COVID19 - (foto 1)
  • València garanteix la neteja i recollida de residus en tota la ciutat

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha recordat que “des de l’Ajuntament hem establert uns servicis essencials per tal que la ciutat puga continuar funcionant amb la major normalitat possible en este període d’alarma”. Entre altres, està garantida la neteja i recollida de residus, així com el seu tractament a la planta de gestió de l’EMTRE. Campillo ha valorat que “des del primer moment el govern de Joan Ribó està funcionant” i fa una crida a la ciutadania a la tranquil·litat i a seguir les normes que marquen les autoritats competents.

La instrucció de l’Ajuntament de València, derivada de la del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, per a la gestió de residus domiciliaris provinents de persones afectades pel COVID-19, estableix que el material d’un sol ús de les persones malaltes pel coronavirus, com ara guants, mascaretes o qualsevol  altra resta, s’hauran de dipositar en un poal ubicat en la pròpia habitació de l’afectat i en bosses amb tancament hermètic. També el material de les persones cuidadores, les ulleres, mascaretes i l’equip de protecció individual, es retiraran i s’introduiran en una bossa diferent, també hermètica, ubicada fora de l’habitació del malalt.

Estes dos bosses s'introduiran posteriorment en una altra bossa de plàstic de característiques similars a les anteriors, que es tancarà hermèticament i que es dipositarà exclusivament al contenidor gris de la fracció resta, estant prohibit fer-ho en els contenidors de recollida selectiva, ni orgànica, ni envasos , ni paper, vidre o tèxtil o el seu abandonament en l'entorn, per a la seva remissió a la planta de tractament, on seguint instruccions ministerials es tractarà de forma adequada per al seu enviament a abocador o incineració.

Pel que fa a la instrucció de l’Ajuntament sobre la recollida municipal d’estris i trastos vells domiciliaris, està previst el manteniment de la continuïtat i plena normalitat d’este servici, prèvia trucada al telèfon municipal 010 on es registren totes les sol·licituds diàriament. A més, segons ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, hi ha camions de guàrdia pels carrers per tal d’evitar l’acumulació d’este tipus de residus en els carrers.

Pujar