28 d’octubre de 2020 28/10/20

Espanya, campiona de la I World Paella Cup

Espanya, campiona de la I World Paella Cup - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Espanya, campiona de la I World Paella Cup - (foto 2)

  Mestalla ha acollit aquest diumenge el Primer Mundial de Paella en el qual l'aspirant d'Espanya, Chabe Soler del restaurant La Ferrera, s'ha proclamat campiona. La final ha sigut disputada entre Espanya i Itàlia, després d'imposar-se en semifinals a Austràlia i USA, respectivament.

  Emiliano García, regidor de turisme de l'Ajuntament de València, que ha seguit la retransmissió de la World Paella Cup des de les graderies del coliseu valencianista, ha destacat que “ha sigut molt emocionant poder seguir aquesta competició i comprovar com la paella desferma passions en tots els països que competien per la copa i que compten amb cultures gastronòmiques tan diferents”.

  Per part seua, Jordi Mayor, diputat de Turisme, ha destacat que “el paper de la diputació d'ha sigut l'ampliar l'esdeveniment més enllà de la ciutat, i que els municipis de la província siguen protagonistes d'aquest dia. De fet, estem en directe des de la Fira dels Comarques, via streaming des de Riba-roja de Túria, cuinant diversos tipus de paelles”.

  Així mateix, Herick Campos, director general de Turisme Comunitat Valenciana ha afirmat que “Des de L’Exiquisit Medierrani, una vegada més, hem volgut contribuir donant suport a aquest esdeveniment a la difusió d'un recurs turístic que ens fa singulars, diferents i autèntics. A més, es tracta de consolidar un recurs que ja està un element associat a tota la comunitat Valenciana.”

  La World Paella Cup ha enfrontat a xefs de 8 països del tot món. Concretament han arrancat els quarts de final enfrontant a la Xina (Robin Chen – Restaurante “DUO” de l'hotel Gran Meliá Xi’an) contra Austràlia (Leno Lattarulo - Restaurant Simply Spanish); al Japó (Kawaguchi Yuki - Restaurant Paella Mania) contra Espanya (Chabe Soler – Restaurant La Ferrera); a França (Nathalie Bertheu - Restaurant La paella ibèrica) contra els Estats Units (Natalie Curie - Restaurante El Coraloense) i a Itàlia (Mateus Coelho – Restaurante Albufera) contra Romania (Anne Marie – Restaurante La finca by Allioli).

  Després de classificar-se, les dos semifinals han sigut jugades per Espanya contra Austràlia, i USA contra Itàlia. Exactament a les 13.30 arrancava el duel entre Espanya i Itàlia, atorgant l'avantatge a la xef d'espanyola.

  Durant la competició hem pogut comprovar les diferents tècniques i els productes utilitzats que, després d'un llarg cuinat, aspiraven a convertir-se en la Millor Paella del Món. En cadascun dels partits, un exigent jurat, format per xefs i mestres arrossers, així com especialistes en la tècnica i la cultura de l'arròs, han seguit amb interés el procés d'elaboració, els ingredients seleccionats, la intensitat del foc, la cocció i el resultat final. De fet, en aquells casos on competició ha estat més ajustat, el socarrat ha sigut un element decisiu tant en la valoració dels jutges com de la votació popular, actuant com un vertader “gol d'or”

  Els jurats de reconeguts professionals en l'àmbit de la gastronomia han participat, a més, com a comentaristes dels enfrontaments, oferint el seu punt de vista sobre la tècnica, els productes i els resultats de cadascun dels contrincants. Així, han valorat molt positivament el treball dels xefs, que molts d'ells han utilitzat la tècnica de la pròpia Paella la Valenciana, així com la importància de l'ús del producte de proximitat per a l'elaboració d'una paella amb un bon sabor i un resultat de qualitat.

  Concretament, el jurat l'integren: Alejandro del Bou i Noelia Pascual; Toni Montoliu i Jesús Melero; Rafa Vidal i Emili Piera: autor del Llibre Daurat, Alfonso Mira i JC Galbis; Cuchita Lluch i Héctor Molina; Santos Ruiz i Javier *Mntoro i Rafa *Margós al costat de Paco Alonso.

  Espanya, guanyadora del torneig del primer Mundial de Paella rebrà, pròximament de la mà de les autoritats locals un trofeu molt valencià, ja que la copa de la World Paella *Cup és un *ninot de falla realitzada per l'artista faller Jose Luis Platero.

  La paella, el plat més universal de València commemora el pròxim dia 20 de setembre el seu dia mundial amb una sèrie d'activitats a tot el món. Només un dia a l'any, els valencians deixen de ser estrictes jutges del que és una autèntica paella valenciana i conviden al món sencer a cuinar aquesta recepta i reunir-se entorn d'un plat d'arròs.

  Aquest Mundial de Paelles està organitzat en el marc del World Paella Day una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de València, al costat de la diputació de Turisme, Turisme Comunitat Valenciana i Turespaña. Compta amb la col·laboració de FEHV, al Concurs de Paelles de Sueca, Amstel, Wikipaella i al València Club de Futbol.

  La província de València i la Comunitat Valenciana es bolquen amb el World Paella Day

  Municipis de la província de València també se sumen a la celebració del World Paella Day de la mà dels seus millors xefs. Així, Ayora, Xátiva i Cullera, de la mà de Kiko Lázqaro, el Restaurant Pebrenegre i Casa Rocher, respectivament, celebraran showcookings la setmana prèvia al gran dia, que s'emetran per les xarxes socials durant aqueixa jornada. A ells se sumen Destins com Riba-roja del Túria o el Puig de Santa María, a la província de València; La Vila Joiosa, Alacant, Xixona o Santa Pola, a Alacant, o Vila-real i Onda també per a promocionar el seu turisme gastronòmic i retre homenatge a la cultura de l'arròs.

  Per a finalitzar, 3 cuiners valencians de referència han realitzat –vídeo receptes “WPDL’ExquisitMediterrani” sobre l'elaboració de la “Paella valenciana” i altres varietats com el “Arròs de la muntanya” o el “Arròs a banda”. Concretament, Miguel *Barrera (La Vall d'Alba), Sergio i Sonia Box (Xàbia) i Miriam i Manolo d'Andrés (València), cuinen posant en valor el producte autòcton de proximitat i la cultura que envolta a la paella i els arrossos en paella en les tres províncies.

  World Paella Day és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de València, al costat de la diputació de Turisme, Turisme Comunitat Valenciana i Turespaña. Compta amb la col·laboració de FEHV, al Concurs de Paelles de Sueca, Amstel, Wikipaella i al València Club de Futbol.

  Pujar