22 de gener de 2021 22/1/21

Escapada de cap de setmana o volta a casa després de treballar?

Escapada de cap de setmana o volta a casa després de treballar?
Escapada de cap de setmana o volta a casa després de treballar?

    Ha sigut, sens dubte, la imatge d'aquest divendres: un enorme embós en l'avinguda de les Corts Valencianes produït pel ferri control policial als conductors que eixien de la ciutat en direcció a la CV-35. Aquesta impactant imatge en ple estat d'alarma ha generat fortes crítiques en xarxes socials i entre els veïns que gravaven atònits l'escena: “Com es van de cap de setmana als xalets si està prohibit eixir de casa?”, es preguntaven molts.

    La veritat és que el fort embotellament venia a conseqüència del ferri control policial que interceptava a tots els conductors per a preguntar-los a on es dirigien. On es dirigien llavors? Fonts policials expliquen que molts dels conductors tenien permís per a moure's ja que es dirigien a les seues primeres residències després d'anar a treballar.

    Però també n'hi ha hagut que s'han donat la volta amb sanció inclosa ja que han aprofitat que s'acostava el cap de setmana i que fins i tot amb la seua família en el cotxe, s'anaven a la seua segona residència. Alguna cosa que, recordem, està prohibit: estem obligats a estar confinats llevat que s'hagen de desplaçar per raons de treball.

    No podem desplaçar-nos a la segona residència, tal com recorda la Guàrdia Civil: “Durant el cap de setmana establirem dispositius en vies i espais públics per a assegurar el compliment de les restriccions de la circulació i se sancionarà el seu incompliment. No viatges a la teua segona residència a la platja, muntanya o el poble”.

    Pujar