elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Entra en funcionament el nou contracte del servici Menjar a domicili amb més personal i més recursos

Entra en funcionament el nou contracte del servici Menjar a domicili amb més personal i més recursos
  • El servici, que arribarà a un total de 1.500 persones de la ciutat, s'amplia als set dies de la setmana

MÉS FOTOS
Entra en funcionament el nou contracte del servici Menjar a domicili amb més personal i més recursos - (foto 2)
Entra en funcionament el nou contracte del servici Menjar a domicili amb més personal i més recursos - (foto 3)
Entra en funcionament el nou contracte del servici Menjar a domicili amb més personal i més recursos - (foto 4)
Entra en funcionament el nou contracte del servici Menjar a domicili amb més personal i més recursos - (foto 5)

Ja està en marxa el servici ampliat Menjar a Domicili, que ha entrat en funcionament després de l'adjudicació del contracte, que va aprovar la Junta de Govern Local setmanes arrere. Es tracta, tal com ha subratllat la regidora de Servicis Socials en funcions, Isabel Lozano, d'un dels contractes més importants de l'àrea de Benestar Social i un de les més importants de l'Ajuntament de València quant a l'atenció a les persones vulnerables.

El nou contracte ha permés ampliar el nombre de professionals i la tipologia de servicis que s'oferixen; i, a més, ha incrementat també notablement la quantitat de persones beneficiàries, que arriba a les 1.500, els qui rebran este servici diàriament. De fet, esta és una de les millores del nou contracte, ja que l'assistència a domicili s'efectuarà els set dies de la setmana, els 365 dies de l'any.

Tal com ha assenyalat la regidora en funcions Isabel Lozano, este contracte és fonamental “perquè implica millorar la qualitat de vida, la salut, l'alimentació i l'acompanyament en la soledat no desitjada de moltíssimes persones majors, de persones amb discapacitat, i de persones amb dependència, així com de les seues famílies, amb una atenció diària en el seu domicili que, a més, permet retardar el seu possible ingrés en una institució”.

El contracte va ser adjudicat a l'empresa Serunion per un import total de 12,6 milions d'euros per als pròxims quatre anys. L'Ajuntament paga el 68% de les despeses del menú i el servici, i cada persona beneficiària, el 32% restant, la qual cosa suposa un cost d'únicament 2,30 euros per dia per a les i els usuaris del servici. A més de facilitar els aliments, l'empresa pot cedir a qui ho necessite microones, frigorífic i parament, així com un servici de cessió de claus.

“L'objectiu –ha destacat Isabel Lozano- és millorar la qualitat de vida de moltíssimes persones a la nostra ciutat i continuar la línia de potenciar els servicis socials i els servicis públics d'atenció i cura de les persones que més ho necessiten”. Lozano ha visitat recentment les instal·lacions de l’empresa adjudicatària del contracte.

Els requisits d'admissió en el programa estan recollits en l’Ordenança reguladora del servici Menjar a domicili, on s'establix el límit de capacitat econòmica. Es tracta d'un servici dirigit a persones de més de 65 anys, així com a menors d'esta edat que tinguen discapacitat, dependència o incapacitat.

Pujar