2 de juny de 2020 2/6/20

Les empreses que treballen per l'Ajuntament han d'assegurar que complixen amb les mesures de prevenció de contagi per mantindre el servici

Les empreses que treballen per l'Ajuntament han d'assegurar que complixen amb les mesures de prevenció de contagi per mantindre el servici - (foto 1)
  • La Junta de Govern acorda que no es començarà cap obra nova a excepció de les essencials

L’Ajuntament de València no començarà cap obra nova a la ciutat, només continuaran en marxa aquelles que siguen de caràcter essencial i amb la garantia que les persones que treballen hi ho fan amb la seguretat que demana el protocol establert davant l'estat d'alarma decretat. Així, segons ha acordat hui la Junta de Govern Local, les obres que estaven pendents d'inici així es queden, i les empreses responsables d'aquelles que estaven en marxa hauran d'assegurar que han actualitzat el Pla de Seguretat i Salut per al seu personal, tal com han determinat l'Organització de la Salut (OMS) el Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública arran el COVID-19”.

Els portaveus del govern municipal, Sandra Gómez i Sergi Campillo, han donat compte d'este acord de la Junta de Govern en què s'ha donat el vistiplau a la instrucció elaborada per la Regidoria de Contractació per adaptar els dos Reials Decrets del govern central –dels dies 14 i 17 d’este mes- que afecten  les empreses que treballen amb el consistori i les que ho poden fer en un futur.

«Tots els contractistes hauran d'aportar a l'Ajuntament l'actualització, com un annex del seu Pla de Salut, que garantisca que els seus treballadors i treballadores tenen noves normes adaptades per a evitar el contagi», ha assegurat la vicealcaldessa Sandra Gómez.

D'altra banda, el vicealcalde Sergi Campillo ha aclarit que l'esmentada instrucció «garanteix el menor perjuí per a les empreses contractistes, ja que tracta de donar seguretat i explica quin és el procediment que se seguirà amb totes les contractacions públiques».

La instrucció municipal interpreta articles dels esmentats Reials Decrets, els adapta a la situació de l’Ajuntament i determina allò que s'ha de fer segons els diferents tipus de contractes amb què treballa l'administració local. D'esta manera es dona resposta a qüestions com ara quan se suspenen els contractes, què ocorre quan hi ha un contracte prorrogat, com s’ha de fer si hi ha un contracte que no ha donat temps a formalitzar, etc.

EL SERVICI  DE CONTRACTACIÓ CONTINUA EL SEU TREBALL

Pel que fa als contractes de Servicis, Sergi Campillo ha explicat que la instrucció municipal contempla la possibilitat de prorrogar un contracte fins que comence l'execució del nou, quan al seu venciment no s'haguera formalitzat a conseqüència de la paralització dels procediments de contractació, com ja contempla la legislació vigent.

«En el cas que un servici es quede sense contracte, es prorrogarà amb l'empresa actual a l'espera de què l'estat d'alarma finalitze i es recuperen els tràmits habituals», ha detallat, en ressaltar que el Servici Municipal de Contractació no es paralitza. «Només es  paralitzen   els terminis. De fet, l'Ajuntament manté el servici i actualitzarà a la web.

«No es paralitza el treball dels servicis que intervenen en els processos de contractació, es paralitza tot allò que afecta els terminis». De fet, penjarem a la web municipal, al perfil del contractant,  la tasca que precisen les empreses per preparar la seua documentació per a quan es puga tramitar la licitació».

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar