elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Emili Altur posa en valor el treball de les dones del Salvador en la cooperació internacional

Emili Altur posa en valor el treball de les dones del Salvador en la cooperació internacional

    En el marc del projecte de sensibilització Elles Trien, impulsat per l'ONGD Assemblea de Cooperació per la Pau – País Valencià (ACPP – PV), el diputat de Cooperació Internacional, Emili Altur, s'ha reunit hui amb dos representants d'associacions de dones del Salvador amb l'objectiu de posar en valor el paper d'aquest coÅ€lectiu en la cooperació i trencar així els tòpics existents.

    Han assistit a la reunió Gloria Cerón, representant de l'Organización de Mujeres Salvadoreñas por la Paz (Ormusa); Bruna Murillo, representant de l'Associación de Promotoaes Aprocsal; la representant d'ACPP – PV, Trinidad Blanch; el coordinador d'aquesta associació a l'Amèrica Central, Ignacio Baeza, i la tècnica d'ACPP – PV Laura Guardiola.

    Blanch ha explicat que, «durant la seua visita a València, Cerón i Murillo assistiran a reunions i intercanvis que tindran com a objectiu destacar que les dones, en aquest cas salvadorenques, no només pateixen la violència masclista i institucional de la societat salvadorenca, sinó que a més tenen propostes clares, contundents i mesurables per a poder transformar eixa situació».

    Després de la reunió, Emili Altur ha dit que «aquests projectes són d'una gran rellevància, ja que, encara que no són de creació d'infraestructures, suposen una gran transformació a llarg termini en la societat, en aquest cas, la salvadorenca». A més, «en aquesta reunió he tingut l'oportunitat d'explicar-los com treballem en la Diputació per la cooperació internacional i la incidència política que açò té».

    Per la seua banda, Blanch ha manifestat que «són moltes les ocasions que, en matèria de cooperació, es parla de les dones i el seu paper en termes relacionats amb la rendibilitat, l'eficàcia i eficiència que tenen, i no se centra el debat en les seues capacitats, el seu compromís i la importància que tenen en la presa de decisions sobre les polítiques públiques que afecten la societat en general, i concretament a elles».

    Els representants d'ACPP – PV han informat també el diputat de la seua intenció de presentar, per a la convocatòria del 2017, un projecte centrat en l'àmbit de la prevenció i l'actuació davant de la violència masclista i en temes de salut sexual i reproductiva, «ja que és el que realment canvia la quotidianitat de la població salvadorenca i les dones» —han dit els assistents a la reunió.

    En aquesta reunió, Emili Altur també ha pogut conéixer els projectes de gènere i contra la violència de gènere d'aquesta associació al Salvador i la situació actual de la societat.

    Visita de les dones salvadorenques

    La visita de Gloria Cerón i Bruna Murillo durarà fins al 4 de desembre i servirà «per a afermar els llaços i les sinergies establides durant la visita que el mes d'agost feren tres representants de Quart de Poblet al Salvador» —ha dit Blanch. "L'objectiu és que disposen d'una visió directa i global de les polítiques d'igualtat que es desenvolupen en el nostre territori, però que també coneguen com, de manera transversal i coordinada, es treballa des de totes les àrees, no solament en l'àmbit de la dona, sinó també en aspectes que allí no s'estan abordant actualment, com la diversitat sexual o la plena inclusió de les persones amb diversitat funcional» —han dit els representants d'ACPP – PV.

    Blanch ha dit que l'organització Ormusa és un referent en temes de violència, mentre que Aprocsal ho és en matèria de salut sexual i reproductiva, «dos àmbits clau del nostre treball a l'Amèrica Central» —ha destacat.

    Assemblea de Cooperació per la Pau – País Valencià és una ONGD que treballa des del 1990 per a assolir un desenvolupament equitatiu, la reivindicació de la justícia social, la defensa i la promoció dels drets humans, la igualtat de gènere i la democràcia.

    Treballen en díhuit països del Sud amb l'objectiu de capacitar els beneficiaris perquè atenyen un desenvolupament sostenible i per a enfortir el teixit associatiu i aconseguir millorar i universalitzar els serveis públics bàsics. A Espanya actuen en les àrees d'intervenció social, educació, sensibilització, immigració i codesenvolupament per a contribuir a formar una ciutadania amb sentit crític i compromès amb la construcció d'un món més equitatiu i solidari.

     

    Pujar