29 de maig de 2020 29/5/20

La 4a edició del Va de Dona, la festa de les dones pilotari, este divendres a Pelayo

La 4a edició del Va de Dona, la festa de les dones pilotari, este divendres a Pelayo - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La 4a edició del Va de Dona, la festa de les dones pilotari, este divendres a Pelayo - (foto 2)

  Divendres a partir de les 16 h al carrer i trinquet de Pelayo de València se celebrarà la festa de la dona pilotari, un esdeveniment per visibilitzar i celebrar les fites aconseguides per les dones al món de l'esport autòcton, un esport que ha passat en pocs anys a aconseguir la paritat als seus campionats sent un referent de la creixent integració i consideració de l'esport en femení en general.

  La vesprada de divendres estarà farcida d'activitats per a tota la família amb tallers, premis, actuacions musicals, exposició fotogràfica, premis, presentació de la Lliga Bankia d'Elit de Raspall Femení i moltes pilotaris jugant a la catedral de la pilota.

  La jornada començarà al carrer amb la inauguració de la fireta de l'artesania on diversos artesans de pilotes de vaqueta i de badana, publicacions o institucions estaran presents i oferint els seus productes. També serà l'hora d'inaugurar l'exposició fotogràfica "Dones de la Pilota", tallers per a prendre a fer-se un guant per al raspall i aprendre a jugar-lo, tallers de manualitats i unflables per als més menuts.

  A eixa mateixa hora, al trinquet, les jugadores que participaran a Debuta a Pelayo, una iniciativa per a obrir les portes de la catedral a les dones de tota edat i nivell per sentir-se com les figures que són, començaran a prendre la canxa del recinte esportiu en funcionament més antic de la ciutat, amb el seu photocall per recordar este dia.

  Mentrestant les pilotaris més menudes podran jugar a les dos canxes habilitades al carrer Pelai. Amb vora 200 pilotaris provinents de tota la geografia valenciana.

  A les 19 h, a l'escenari del carrer, serà la presentació de l'autonòmic de raspall femení amb els 55 equips que participaran enguany a les diferents categories. A les 19:30 h serà el torn de la presentació de l'elit del raspall en femení amb la presentació de la màxima categoria de les lligues femenines, amb els 7 equips participants, que iniciaran la competició el dissabte.

  Després de la presentació serà el moment del lliurament de premis Va de Dona 2020 on tres seran reconegudes per la seua feina ja com esportistes, difusió, gestió, artesanes.... destacades qualsevol faceta del món de la pilota valenciana.

  A les 20:15 h serà el final de festa amb l'actuació a l'escenari del carrer amb la cantant de rap rural Tesa des d'Almussafes.

  Pujar