La II edició del Congrés de Sostenibilitat CASMES reunix a València a 150 investigadors
València Capital Verda Europea 2024 impulsa este fòrum anual en el qual s'han mostrat els assoliments de la ciutat en sostenibilitat
En esta ocasió s'han tractat diversos temes relacionats amb la integració de pràctiques sostenibles en l'ensenyament, la investigació i la gestió universitària
La segona edició del Congrés anual de Sostenibilitat CASMES24 ha reunit en la Facultat Economia de la Universitat de València a prop de 150 investigadors, docents, estudiants i professionals interessats a promoure la sostenibilitat en l'àmbit de l'educació superior.
Durant l'esdeveniment, que ha comptat amb la col·laboració del grup d'investigació EFICO i del grup d'innovació consolidat GINFICO per a la seua organització, s'han tractat diversos temes relacionats amb la integració de pràctiques sostenibles en l'ensenyament, la investigació i la gestió universitària.
El president de CASMES, Alfredo Juan Grau, ha destacat dos aspectes rellevants del congrés, com són “l'elevada afluència de públic amb una significativa participació que ha congregat a més de 150 investigadors i els assoliments de Capital Verda Europea 2024”. En este sentit, Juan Grau ha subratllat “el rellevant paper de la Capitalitat per a aconseguir que la ciutat del Túria camine cap a un futur més sostenible, millore la qualitat de vida de tots els seus ciutadans a través d'innovadores polítiques urbanes i ambientals”.
Per la seua banda, el director general de la Capitalitat Verda Europea de l'Ajuntament de València, Antonio García Celda, València Capital Verda Europea 2024 ha reconegut “el compromís de la ciutat amb el turisme sostenible, la neutralitat climàtica i una transició verda inclusiva. La celebració de CASMES24 representa una oportunitat única per a crear sinergies que faciliten la implementació de la sostenibilitat en tots els aspectes de la vida urbana”.
A més, García Celda ha explicat els beneficis per a la València d'esta prestigiosa distinció en termes de sostenibilitat i ha ressaltat “els esforços de la ciutat en la reducció d'emissions de CO₂, l'increment d'àrees verdes i la promoció d'una mobilitat més sostenible”.
El director general també ha exposat diversos projectes i iniciatives que s'estan duent a terme “per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans”. Entre estos destaquen l'ampliació d'infraestructures, la creació de nous espais verds i la implementació de sistemes d'energia renovable.
“València no sols aspira a ser un referent en sostenibilitat en l'àmbit europeu, sinó que també es compromet a liderar el canvi cap a un futur més ecològic i resilient. Este reconeixement reforça la importància de la col·laboració entre institucions, empreses i ciutadans per a aconseguir una ciutat més verda i sostenible”, ha conclòs Antonio García Celda.