26 d’octubre de 2020 26/10/20

El drama de l'atur juvenil torna a esguitar a la ciutat de València

El drama de l'atur juvenil torna a esguitar a la ciutat de València - (foto 1)
  • En el que portem d'any s'ha experimentat un augment de quasi el 60%

Trobar una ocupació estable amb bones condicions laborals s'està convertint per a molts treballadors quasi en missió impossible. Una complicada tasca que s'enceba especialment amb els més joves, als qui també se'ls atribueix en molts casos la falta d'experiència laboral.

Segons les últimes dades que s'han donat a conéixer, el drama de l'atur juvenil afecta amb especial fermesa als joves de la ciutat de València on es calcula que de mitjana ha crescut quasi un 60% en el que portem d'any, concretament un 59,4% En aquesta situació, es troben sobretot els joves d'entre 16 i 25 anys.

Al gener, en les llistes de l'atur hi havia 3.512 joves i ara al tancament del mes d'agost la xifra se situa en 5.600 aturats. En dades interanuals l'increment de l'atur juvenil també és del 54%, perquè a l'agost de 2019 estaven 3.627 joves en les llistes de l'atur i ara són 5.600 joves.

Quant a barris on més s'ha disparat l'atur juvenil trobem Pla del Real, un augment del 92%, Campanar amb un augment del 68%, La Saïdia, un increment del 81%, *Patraix amb un augment del 70%, Benimaclet un 67% i Ciutat Vella un 62%.

En el cas de la dada interanual la incidència acumulada és major en Campanar un augment del 92%, Ciutat Vella, augment del 71%, Algirós augment del 81% i *Saïdia un increment del 85%.

Davant aquesta situació, els grups de l'oposició han reclamada a l'Ajuntament de València que es posen en marxa noves mesures per a evitar que l'atur juvenil es converteix en un camí sense eixida.

Pujar