elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Què fan 16 dones vestides de blanc i paralitzades en la plaça de l'Ajuntament de València?

Què fan 16 dones vestides de blanc i paralitzades en la plaça de l'Ajuntament de València?
    MÉS FOTOS
    Què fan 16 dones vestides de blanc i paralitzades en la plaça de l'Ajuntament de València? - (foto 2)

    Si aquest matí s'ha passejat vosté per la plaça de l'Ajuntament de València s'haurà topat segur amb una escena curiosa: un grup de dones, vestides de blanc i totalment paralitzades com si d'estàtues es tractaren. No és un acudit, ni una actuació ni res relacionat amb la mímica, sinó de l'última campanya d'ocupació de l'Ajuntament de València.

    L'actuació forma part de #TreballemIguals, la nova plataforma municipal per a promoure el treball femení, i per això aquest matí s'ha realitzat una performance, amb l'objectiu de visibilitzar la desigualtat laboral. Molts curiosos s'han acostat fins a aquest punt per a descobrir de què es tractava: turistes fent-se fotos i veïns preguntant per què s'estava realitzant aquesta actuació.

    I és que entre les dones hi havia una executiva, una empleada de la llar, una programadora, una arquitecta, una futbolista, una xef o una periodista, entre una altra professions. Segons Sandra Gómez, regidora d'Ocupació, s'ha tractat de reunir diferents perfils en un mateix espai "per a transmetre que la barrera de gènere s'ha de trencar a l'hora d'accedir a determinats llocs".

    Així, sota el lema 'Parem per la igualtat. Una acció per a reivindicar la igualtat de la dona en el treball', s'emmarca aquesta actuació que pretén cridar a la reflexió social. I és que sols un terç de les persones que han trobat treball a València des de 2015 són dones, segons dades de la regidoria d'Ocupació. A més, el 90% dels contractes aconseguits per dones durant 2018 a la ciutat van ser temporals. Són xifres objectives i que mostren la bretxa de gènere que continua existint en l'actualitat i per això s'ha creat a València la primera agència d'ocupació amb perspectiva de gènere.

    Primera agència d'ocupació amb perspectiva de gènere

    Entre aquestes accions destaquen una llançadora d'ocupació dirigida a dones víctimes de violència de gènere que reforçarà les seues habilitats laborals o un programa per a la promoció de dones emprades a llocs directius, dirigit a dones directives i càrrecs intermedis que desitgen promocionar en les seues empreses.

    Dins de l'àmbit de la formació, s'oferiran certificats de professionalitat a mesura, cursos gratuïts d'idiomes i competències digitals així com formació tecnològica a través del programa 'Tecnodones'. A més, també es pretén fomentar l'emprenedoria amb cursos de programació, emprenedoria tecnològica i mentorització personalitzada.

    Les dones interessades podran accedir a aquesta plataforma a través de qualsevol dels 13 centres 'Barris per l'Ocupació' distribuïts per tota la ciutat, així com a través de l'Agència d'Ocupació València Activa en el cas de la formació gratuïta. És necessari estar empadronada a la ciutat de València, estar inscrita a València Activa i estar-ho com a demandant d'ocupació o millora d'ocupació en Labora.

    Pujar