elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UV i la Diputació presenten la 2ª edició del programa de conferències ‘Benestar, Formació, Territori’

La UV i la Diputació presenten la 2ª edició del programa de conferències ‘Benestar, Formació, Territori’

    Contribuir a la formació de la societat local i transferir coneixement als municipis valencians és el principal objectiu del programa ‘Benestar, Formació, Territori’, impulsat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i l'àrea de Benestar Social de la Diputació de València.

    El vicerector Jorge Hermosilla va explicar ahir que es tracta d'un programa que contribueix a la “territorialització de la formació”, ja que acosta la Universitat al territori de forma totalment gratuïta. “Resulta essencial aproximar-se al territori entès com a construcció social, acostant-nos tant a ciutats com a xicotets municipis”, va assenyalar el vicerector.

    La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, va destacar la importància de la col·laboració entre la Universitat i la Diputació, “un treball conjunt que ha fet possible comptar amb els millors especialistes de la UV en ètica i psicologia, unes disciplines que són fonamentals per a fomentar el Benestar Social i la convivència pacífica dels ciutadans valencians”. A més va subratllar que els 6 municipis triats permetran aconseguir a un gran nombre de ciutadans, tant de l'àrea metropolitana de València, com del Camp de Túria, de la Ribera o els Serrans”.

    La vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat i catedràtica de Psicologia, Mavi Mestre, va assegurar que aquest programa és una mostra de la vocació de servei públic de la Universitat de València, la labor de la qual és “formar i divulgar, arribant a tots els llocs on hi haja ciutadans que ho requerisquen i oferint formació sobre totes les disciplines que la societat necessite”. La professora Mestre coordina el bloc temàtic sobre violència escolar, de gran interès per a docents, pares i els propis estudiants. Per la seua banda, la catedràtica d'Ètica i Filosofia Política de la Universitat de València, Adela Cortina, que coordina el cicle de jornades dedicades a l'ética, va explicar que aquesta temàtica és “una exigència social, fa falta ètica, doncs resulta fonamental ressaltar què valors es posen en primer terme en una societat en la qual es diu que s'han perdut”.

    6 taules redones sobre ètica i psicologia

    Les 6 jornades d'aquest programa es dividiran en dos blocs temàtics. Les sessions dedicades a l'ètica, valors i ciutadania se celebraran a Gestalgar (2 de novembre), Alzira (6 de novembre) i Picassent (10 de novembre). Coordinades per Adela Cortina, aquestes 3 jornades comptaran amb un equip de professors especialistes de la Universitat de València que analitzaran els valors cívics en el segle XXI, plantejaran una ètica cívica i ciutadana per a resoldre problemes de convivència i debatran sobre la igualtat des d'una perspectiva social i ètica de la diversitat funcional.

    Les jornades sobre infància, adolescència i violència escolar seran coordinades per Mavi Mestre i en elles participaran diversos docents de la Facultat de Psicologia que compartiran amb els presents els resultats de les recerques sobre violència filie-parental, bullying i violència escolar amb l'objectiu d'establir un diagnòstic dels factors de risc i traçar línies d'actuació preventives. Aquestes taules redones tindran lloc a Burjassot (24 de novembre), Alfafar (11 de desembre) i l'Eliana (14 de desembre).

    Pujar