18 de gener de 2021 18/1/21

Set detinguts i 1.619 sancionats a València per incomplir l'estat d'alarma

Set detinguts i 1.619 sancionats a València per incomplir l'estat d'alarma - (foto 1)
  • També s'ha multat a 56 locals i s'ha denunciat a 19 persones per desobediència greu a l'autoritat

La Policia Local de València ha imposat un total de 1.619 sancions i ha detingut set persones per incomplir l'estat d'alarma des que es va decretar el passat 15 de març. Les actes per infringir la prohibició de circular, excepte en els supòsits que recull el Reial decret, són les més nombroses, amb 1.541 denúncies. També s'han multat 56 locals i s'han denunciat 19 persones per desobediència greu a l'autoritat i tres més per amenaces o resistència a agents.

Quant a l'evolució de les sancions, la dada més alta es va registrar el dijous 19 de març, quan la Policia Local de València va imposar 393 sancions, mentre que ahir diumenge en van ser 309. D’altra banda, este cap de setmana s'ha registrat el major nombre d'actes i denúncies a locals. Només dissabte passat es van multar 27 establiments i la xifra de denúncies durant diumenge va ascendir a un total de 22. 

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha recordat que la Policia Local de València vetlaria “com està fent rigorosament pel compliment de l'estat d'alarma” i ha remarcat que “romandre als nostres domicilis continua sent la forma més eficaç per contindre la propagació del virus”. A més, ha apel·lat a “la responsabilitat” perquè “quedar-se a casa és un deure”. “Pensem que la nostra responsabilitat protegirà la nostra família, tota la societat. La nostra responsabilitat és una barrera de protecció per a tots ells i elles”, ha incidit l'edil.

“Entre tots ho aconseguirem, sense deixar a ningú arrere perquè som una societat forta”, ha afirmat Aarón Cano, qui ha recordat que “la gran majoria de la població està complint el decret d'alarma”. Per això, ha insistit a fer una crida a “la solidaritat” i a “lluitar junts contra el virus”. En esta línia, ha insistit que és “imprescindible seguir a casa, llevat de les excepcions que recull l'estat d'alarma”. Així mateix, el regidor ha tingut paraules d'agraïment i reconeixement per a tota la plantilla de Policia Local, Bombers i Protecció Civil per l'enorme esforç que estan realitzant.

Pujar